Αποσυμφόρηση; Ο εξωφρενικός αριθμός των 175 προσφύγων αναχώρησε για Γερμανία

Άνθρακας αποδείχθηκε για τους νησιώτες ο… θησαυρός της κυβερνητικής δέσμευσης για αποσυμφόρηση, καθώς οι επιστροφές των χιλιάδων αλλοδαπών που διαβιούν στη χώρα μας γίνονται -κυριολεκτικά- με το σταγονόμετρο.

Ενδεικτικά, την Πέμπτη αναχώρησαν για τη Γερμανία μόλις 175 αιτούντες άσυλο, ανάμεσά τους ασυνόδευτοι ανήλικοι και οικογένειες με παιδιά, προκειμένου να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος προφανώς δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, έκανε λόγο για… «συνεχή και ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών»! Όπως είπε, το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να αποχωρήσουν για τις πατρίδες τους ακόμα 5.000 αλλοδαποί, οι οποίοι μάλιστα θα λάβουν και οικονομικό βοήθημα ύψους 2.000 ευρώ έκαστος!

Ωστόσο το πρόβλημα στα νησιά και ειδικότερα στη Λέσβο, που έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης την τελευταία πενταετία, θα συνεχίσει να είναι έντονο. Κι αυτό διότι μόνο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας φιλοξενούνται περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι σε συνθήκες που ευνοούν τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών. Συνεπώς, η πολυεξαγγελθείσα αποσυμφόρηση απαιτεί πιο δραστικές λύσεις και όχι αποχωρήσεις ελάχιστων ανθρώπων, οι οποίες μάλιστα πλασάρονται ως επιτυχία της κυβέρνησης.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ