Ζαριφόπουλος: Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μέσω τηλεδιάσκεψης στο MyΚΕΠlive


Ο Υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Μαρία Κάτση για τις νέες ψηφοποιημένες υπηρεσίες του δημοσίου.

«Στην περίπτωση της απώλειας αγαπημένου προσώπου, ο πολίτης πρέπει να περάσει από 13 γκισέ, αντιμετωπίζοντας ένα μεγάλο άγχος και στεναχώρια. Η διαδικασία δήλωσης απώλειας αγαπημένου προσώπου θα απλουστευτεί και θα ψηφιοποιηθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς», σημείωσε αρχικά.

«Όπως και στην περίπτωση της γέννησης που έχει ήδη απλουστευτεί. Συγκεκριμένα τα 5 γκισέ, ολοκληρώνονται μέσα από το μαιευτήριο ψηφιακά», συμπλήρωσε.

Αναφορικά στους στόχους του αρμόδιου υπουργείου, ο κ. Ζαριφόπουλος ανέφερε: «Βλέπουμε γεγονότα ζωής, τα απλουστεύουμε και τα ψηφιοποιούμε. Το όραμα του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης είναι κάποια στιγμή, το σύνολο των υπηρεσιών του κράτους να έρθει στον υπολογιστή και το έξυπνο κινητό του πολίτη».

«Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στην περίπτωση υποβολής δικαιολογητικών για λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, επιλέξαμε να ψηφιοποιήσουμε άμεσα την διαδικασία, όπου γονείς πρέπει κάθε φορά να καταθέτουν συνεχώς τα δικαιολογητικά για να αποζημιωθούν για τις λογοθεραπείες και τις εργοθεραπείες των παιδιών τους», εξήγησε για να αναφερθεί εν συνεχεία στο «MyΚΕΠlive», όπου «ο πολίτης θα μπορεί μέσω τηλεδιάσκεψης να κλείνει διαδικτυακά το ραντεβού του και να εξυπηρετείται».

ΚΕΠ: Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες

  • Έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου
  • Ανανέωση δελτίου ανεργίας
  • Χορήγηση πιστοποιητικών εγγυτέρων συγγενών
  • Χορήγηση πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης
  • Έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώου
  • Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ