Τα έκανε… θάλασσα ο Yπουργός Mεταφορών και τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα


Ο κόσμος το είχε τούμπανο και η κυβέρνηση κρυφό καμάρι ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν το κακό τους χάλι και πως επί υπουργίας Κώστα Καραμανλή το κακό απόγινε.

Ειδικά τον τελευταίο καιρό η ασχετοσύνη του κ. Καραμανλή ως προς το αντικείμενό του δεν μπορούσε να κρυφτεί, να αποσιωπηθεί και να καλυφθεί πίσω από εντυπωσιακά, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Η «δημοκρατία» είναι το μοναδικό ευρείας απήχησης ενημερωτικό μέσο το οποίο έχει ασχοληθεί τόσο συστηματικά με τις καθημερινές σκληρές και αχρείαστες δοκιμασίες που περνούν οι πολίτες στα λεωφορεία, στους συρμούς του ΗΣΑΠ, στο μετρό, στα τρόλεϊ, στο τραμ, στον προαστιακό αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς τελεί υπό την επίβλεψη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Δείτε ακόμα: Μετά την κατακραυγή για τις εικόνες ντροπής… ανάκληση αδειών στα ΜΜΜ 

Επιμέναμε και επιμένουμε να επισημαίνουμε τις αντιφατικές πολιτικές οι οποίες ασκούνται, τα αραιά δρομολόγια, την κάκιστη εικόνα και κατάσταση των σταθμών και των οχημάτων αλλά και την τριτοκοσμική ατμόσφαιρα που γινόταν ολοένα και περισσότερο αισθητή στους επιβάτες. Ολα τα οχήματα είναι καλυμμένα με γκράφιτι, η βρομιά κυριαρχεί, η επαιτεία εντός των μέσων μαζικής μεταφοράς αυξάνεται κ.ο.κ.

Η απόσταση του κ. Καραμανλή από τον λαό και τις ανάγκες του έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τη χαοτική κατάσταση που επικράτησε στα μέσα μαζικής μεταφοράς μετά τη λήξη της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα δρομολόγια την περίοδο των διακοπών αραίωσαν πάρα πολύ, οι επιβάτες, όμως, αυξήθηκαν. Για να διαχειριστεί την κατάσταση, ο κ. Καραμανλής είχε τη φαεινή ιδέα να αποφασίσει την επιβολή προστίμου σε όσους επιβάτες μπουν σε μέσο μαζικής μεταφοράς ενώ είναι… υπεράριθμο – δηλαδή, αν εισέρχονται σε όχημα του οποίου η πληρότητα είναι άνω του 65%…

Η γενική κατακραυγή για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί υποχρέωσε το υπουργείο να ανακαλέσει άδειες προσωπικού που εργάζεται στα μέσα και να ανακοινώσει την «πύκνωση» των δρομολογίων.

Το κοινό που δεν έχει χρήματα για να μετακινείται με κλιματιζόμενα, πολυτελή οχήματα, όπως κάνουν οι υπουργοί, χρειάζεται αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες. Οι ζωές των ανθρώπων δεν προσφέρονται για πειραματισμούς και πολιτικές… τσαπατσουλιές αδαών και αδιάφορων υπουργών.

Πηγή: «δημοκρατία»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ