Κορονοϊός – Πέτσας: Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων


«Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε «κόκκινο» συναγερμό παραμένουν οι ελληνικές Αρχές για την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα μας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώνει νέα μέτρα.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, από σήμερα καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους των πλοίων, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς.

Παράλληλα, με απόφαση της κυβέρνησης, παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στη χώρα των εργατών γης που έχουν εξέλθει από τη χώρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες, καταφέρνοντας να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες.

«Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε», τόνισε ο κ. Πέτσας, διαμηνύοντας πως εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός στο εσωτερικό και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορονοϊό.

«Ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα», σημείωσε, προσθέτοντας πως «η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας».

Ενδεικτικά είπε πως «οι νοσηλευόμενοι στης ΜΕΘ ήταν 13 χθες 2 Αυγούστου έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου 2020».

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΕΤΣΑ:

Το κλίμα ανησυχίας στην κυβέρνηση αποτυπώθηκε κατά την τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκης και των κκ Κικίλια, Τσιόδρα και Χαρδαλιά το πρωί της Δευτέρας (03/08).

Η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα με στόχο να αξιολογούνται όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό και να λαμβάνονται γρήγορα αποφάσεις και μέτρα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ