Εντοπίστηκε στη Λεμεσό ο Ρώσος επιχειρηματίας που φόρτωσε το πλοίο με νιτρική αμμωνία


Αμέσως μετά τη φονική έκρηξη που ισοπέδωσε το λιμάνι της Βηρυτού, οι κυπριακές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό του Ρώσου επιχειρηματία, στον οποίο ανήκε το πλοίο Rhosus, που μετέφερε τη νιτρική αμμωνία.

Ο 43χρονος πλοιοκτήτης Igor Grechushkin εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Λεμεσό όπου μένει μόνιμα με την Ρωσίδα σύζυγό του. 

Σύμφωνα με το όσα δήλωσε εκπρόσωπος της κυπριακής αστυνομίας στο protothema.gr, η Interpol έστειλε στην κυπριακή αστυνομία ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο ο Grechushkin θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το φονικό φορτίο με τη νιτρική αμμωνία που παράτησε στο λιμάνι της Βηρυτού, μαζί με το πλήρωμά του, μετά την κατάσχεση των λιμενικών αρχών.

Ο Igor Grechushkin φέρεται ότι έχει ήδη απαντήσει στο ερωτηματολόγιο όπως επίσης και η σύζυγός του, ενώ οι απαντήσεις διαβιβάστηκαν απευθείας στην Αρχές του Λιβάνου.

Υπενθυμίζεται ότι Λιβανέζικες αρχές είχαν κατασχέσει το Rhosus το 2014, με αποτέλεσμα ο Ρώσος να εγκαταλείψει το πλοίο μαζί με το πλήρωμα που αποτελούνταν από 4 Ουκρανούς. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, το πλοίο φέρεται να είχε αποπλεύσει με το φορτίο από το Ιράν και είχε προορισμό τη Συρία, όμως σταμάτησε στη Βηρυτό μετά από βλάβη. Το λιμενικό του Λιβάνου αν και έθεσε υπό περιορισμό το Rhosus και το πλήρωμά του, δεν προχώρησε σε καταστροφή του επικίνδυνου φορτίου, αλλά τοποθέτησε τα χημικά σε αποθήκες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ