Ρόδος: Πάει στα δικαστήρια την κόρη της λόγω… αχαριστίας

Με αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγε μία κάτοικος Ρόδου για ανάκληση γονικής παροχής κατά της κόρης της, λόγω αχαριστίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αγωγή, το έτος 1996 η ενάγουσα μεταβίβασε με γονική παροχή στην ανήλικη τότε θυγατέρα της την ψιλή κυριότητα μίας οικοδομής από τις 4 οριζόντιες ιδιοκτησίες της.

Λόγω της ηλικίας της εναγόμενης τότε η οποία ήταν μόλις 11 ετών αλλά και γενικά των συνθηκών διαβίωσης που της προσέφερε η ενάγουσα και ο σύζυγός της, η γονική αυτή παροχή είχε την έννοια της δωρεάς.

Ωστόσο σύμφωνα με την ενάγουσα τα επόμενα έτη και ιδίως από την ενηλικίωση της κόρης της κι έπειτα οι σχέσεις της με την οικογένεια άρχισαν να διαταράσσονται και έκτοτε βρίσκονται σε ρήξη.

Ειδικότερα, η εναγόμενη φέρεται να έχει επιδείξει αχαριστία και ανάρμοστη συμπεριφορά προκαλώντας επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων απειλεί και εξυβρίζει, εκστομίζοντας αισχρές και χυδαίες φράσεις, με αποτέλεσμα να εκτίθενται στη μικρή κοινωνία της Ρόδου.

Σύμφωνα με την αγωγή η αχάριστη συμπεριφορά της εναγομένης απέναντι στους γονείς της άρχισε να εκδηλώνεται με την έκφραση της πρόθεσής της να πωλήσει σε τρίτα πρόσωπα την ψιλή κυριότητα της ημιτελούς οικοδομής, της οποίας όπως επισημαίνεται μόνο την ψιλή κυριότητα μεταβίβασε με το συμβόλαιο γονικής παροχής, έναντι του ευτελούς ποσού των 10.000 ευρώ εκβιαστικά, ενώ σε πρότασή τους προκειμένου να μην το αγοράσει κάποιος ξένος είτε να το αγόραζε η αδελφή της είτε οι γονείς της, αξίωνε το ποσό των 280.000 ευρώ.

Επιπλέον, όπως περιγράφεται στην αγωγή, η εναγόμενη παραβίασε την κλειδαριά της οικίας της οποίας την επικαρπία έχει η μητέρα της και η ενάγουσα και αποπειράθηκε να αλλάξει κλειδαριές, ενέργεια όμως που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει καθώς η αδελφή της και ο σύζυγός της κάλεσαν την αστυνομία και λίγο πριν καταφθάσει στο σημείο εγκατέλειψε την προσπάθειά της.

Έπειτα από το περιστατικό αυτό ακολούθησε ανταλλαγή εξωδίκων και από τις δύο πλευρές με την εναγόμενη να επιδεικνύει μέγιστη αχαριστία με ειρωνικές αναφορές προς την οικογένειά της.

Για τους λόγους αυτούς η ενάγουσα ζητά με την αγωγή της να ανατραπεί η συμβολαιογραφική πράξη γονικής παροχής της ψιλής κυριότητας της οικοδομής που μεταβίβασε στην κόρη της και να υποχρεωθεί μετά την ανατροπή της πράξεως να προβεί σε δήλωση βουλήσεως για μεταβίβαση της κυριότητας, νομής και κατοχής των επίδικων περιουσιακών στοιχείων.

Πηγή: dimokratiki.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ