Ενθουσιασμός των υποστηρικτών του Χαφτάρ για τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου


Τη φωτογραφία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ανάρτησε στο twitter ο ανεπίσημος λογαριασμός που εκφράζει τους υποστηρικτές του Χαλίφα Χαφτάρ στη Λιβύη.

Ο λόγος προφανώς η υπογραφή του στη συμφωνία με την Αίγυπτο που επί της ουσίας «ξηλώνει» το τουρκολιβυκό μνημόνιο, στο οποίο βασίζεται για να παραμένει στην εξουσία ο Σάρατζ, ο οποίος θεωρείται μαριονέτα του Ταγίπ Ερντογάν.

Κάτω από τη φωτογραφία του Nίκου Δένδια υπήρχε μήνυμα το οποίο καλούσε την Ελλάδα να καθορίσει ΑΟΖ με το μοναδικό δημοκρατικά εκλεγμένο σώμα στη Λιβύη, δηλαδή το λιβυκό Κοινοβούλιο και να τελειώνει «μια και καλή» αυτό που συμβαίνει εκεί. «Συγχαρητήρια στους Ελληνες αδελφούς μας, είμαστε χαρούμενοι για εσάς» ήταν η φράση με την οποία «έκλεινε» το μήνυμα Χαφτάρ στην ελληνική πλευρά.


Πάντως, παρότι μέρη της συμφωνίας προβληματίζουν, αυτό το οποίο συμβαίνει είναι ότι η Ελλάδα ενεργοποιείται στην περιοχή και ενδεχομένως καθίσταται παίκτης. Και όταν είσαι «παίκτης», τότε κάποιοι προσβλέπουν σε σένα για να επηρεάσεις καταστάσεις. Μέχρι τώρα η Τουρκία είχε αυτό το προνόμιο, καθώς η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αναφερόταν στο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο ως παράνομο, δεν είχε κάνει κάτι στην πράξη.

Η πλευρά του Χαφτάρ μάλλον ελπίζει να συνεχιστεί αυτή η ελληνική στάση και σίγουρα θα αναζητήσει περαιτέρω μεθόδους «συνεργασίας». Και ίσως το γεγονός ότι ανάρτησαν τη φωτογραφία του Νίκου Δένδια προσωπικά και όχι παραδείγματος χάριν του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει ότι ίσως ελπίζουν και σε μια επίσκεψή του εκεί.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ