Κορονοϊός: Επιχείρηση «αναχαίτιση» για να μην χαθεί η μάχη – Τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται


Κορονοϊός: Σε γενικό συναγερμό έχουν τεθεί κυβέρνηση, υγειονομικές αρχές και λοιμωξιολόγοι μετά την ραγδαία αύξηση του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Οι ειδικοί εξετάζουν σε καθημερινή βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς και τα αποτελέσματα που έχουν τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν. Η αποτελεσματικότητα αυτών θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα με τα τοπικά lockdown και τους περιορισμούς όπως αυτοί που εφαρμόστηκαν στον Πόρο να είναι ένα ισχυρό ενδεχόμενο.

Η αναχαίτιση της επιδημίας είναι κρίσιμη άλλωστε ενόψει Σεπτεμβρίου, για να μην περάσουμε ένα πολύ δύσκολο φθινόπωρο έχοντας αρνητικά δεδομένα από το καλοκαίρι και τα οποία θα καθορίσουν τι θα συμβεί το χειμώνα.

Το σκληρό plab b – Τα μέτρα που εξετάζονται

Σε νέο στάδιο λήψης μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας έχει περάσει εδώ και λίγες ημέρες η κυβέρνηση με την αγωνία να αποδώσουν οι κανόνες, οι έλεγχοι, τα πρόστιμα και η διπλή επιχείρηση «πειθώ» και «μάσκα παντού», ώστε να αποφευχθεί το επόμενο βήμα προς ακόμα πιο σκληρούς περιορισμούς.

Το Μαξίμου σύμφωνα με τα ΝΕΑ έχει βγάλει από το… συρτάρι το σκληρό plan b.

Άλλωστε το «μοντέλου Πόρου», με υποχρεωτική μάσκα σε όλο το νησί, τα κλειστά μαγαζιά μετά τις 23:00, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ανθρώπων ακόμα και σε αυλές σπιτιών και η ακύρωση των λιτανειών ως τις 17 Αυγούστου δείχνει πόσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη συνέχεια.

Με τη σιβυλλική φράση «όλα πια στο τραπέζι», κυβερνητικά στελέχη δείχνουν ευθέως σε κατεύθυνση κλιμάκωσης της επιβολής πρόσθετων απαγορεύσεων.

Εκτός από το ενδεχόμενο οριζόντιας καραντίνας εξετάζονται επίσης: τοπικά lockdown στις «κόκκινες» περιοχές, λουκέτα σε μεγάλους χώρους διασκέδασης ή beach bar, σημαντικός «κόφτης» στον αριθμό πελατών σε καταστήματα, ανάμεσά τους και τα σούπερ μάρκετ, περαιτέρω περιορισμοί σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες ή και απαγόρευση δεξιώσεων, αφού θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης, επαναφορά των sms και μπλόκο στις μετακινήσεις για τη θωράκιση των ευπαθών ομάδων.

Ο Δεκαπενταύγουστος και η έναρξη των σχολείων

Το Μαξίμου αντικρίζει πια δύο χρονικά ορόσημα τον Δεκαπενταύγουστο και τις αρχές του Σεπτεμβρίου, όποτε θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές.

Όλα δείχνουν ότι περαιτέρω μέτρα για τον 15αύγουστο θα ληφθούν στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας του Πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους.

Η προσπάθεια ωστόσο της κυβέρνησης και των ειδικών εστιάζει στη συγκράτηση της έξαρσης του κορονοϊού, ώστε η είσοδος στο φθινόπωρο να μη συνοδευτεί από ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Άλλωστε για τις 7 Σεπτεμβρίου είναι καθορισμένη η έναρξη των σχολείων και η κυβέρνηση δεν θέλει ούτε μία μέρα χαμένη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ