Κρήτη: Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε αντιδήμαρχος στη Μεσαρά


Ακόμη ένα θετικό κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μεσαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, πρόκειται για αντιδήμαρχο δήμου της περιοχής, ο οποίος είχε παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα του Covid-19, όπως πυρετό και καταρροή.

Ο δημοτικός παράγοντας παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση στον συγκεκριμένο δήμο, καθώς ο ασθενής-αντιδήμαρχος είναι ιδιαίτερα δραστήριος με ένα από τα πλέον ισχυρά χαρτοφυλάκια της αυτοδιοίκησης μεταξύ των καθηκόντων του.α π Για τον λόγο αυτό ελλοχεύουν προβλήματα στην ίδια τη λειτουργία του δήμου, δεδομένου ότι θρέπει να τεθούν σε καραντίνα δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και οι στενοί συνεργάτες του.

Στους 212 οι νεκροί

Ένας ακόμη θάνατος από κορονοϊό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (8/8) στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 212.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία 90χρονη που νοσηλευόταν στο ΓΝ Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου (8/8) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 152 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, εκ των οποίων τα 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 17 (76.5% άνδρες).

Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοίνωσε σήμερα 152 νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 στη χώρα, εκ των οποίων 26 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και 43 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

εικοσιδύο (22) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στιςπύλες εισόδου της χώρας,

τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

εικοσιέξι (26) κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής,

σαραντατρία (43) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,

ένα (1) στην Π.Ε. Βοιωτίας,

ένα (1) στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,

πέντε (5) στην Π.Ε. Έβρου,

τέσσερα (4) στην Π.Ε. Ημαθίας,

ένα (1) στην Π.Ε. Ικαρίας,

δύο (2) στην Π.Ε. Ιωαννίνων,

έξι (6) στην Π.Ε. Καβάλας,

ένα (1) στην Π.Ε. Καστοριάς,

δύο (2) στην Π.Ε. Κέρκυρας,

ένα (1) στην Π.Ε. Κιλκίς,

ένα (1) στην Π.Ε. Κοζάνης,

ένα (1) στην Π.Ε. Κυκλάδων,

δέκα (10) στην Π.Ε. Λάρισας,

δύο (2) στην Π.Ε. Μυτιλήνης,

τρία (3) στην Π.Ε. Μαγνησίας,

τρία (3) στην Π.Ε. Πέλλας,

δύο (2) στην Π.Ε. Πιερίας,

τρία (3) στην Π.Ε. Πρεβέζης,

ένα (1) στην Π.Ε. Τρικάλων,

δύο (2) στην Π.Ε. Φλώρινας,

τέσσερα (4) στην Π.Ε. Χαλκιδικής,

δύο (2) στην Π.Ε. Χανίων

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 5421 κρουσμάτων, 1405 (25.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2645 (48.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ