Εύβοια: Ήταν ενήμεροι και όμως άφησαν τον κόσμο αβοήθητο!

Η ανείπωτη τραγωδία στην Εύβοια μετρά αυτή τη στιγμή πέντε νεκρούς, έναν αγνοούμενο, ασύλληπτες καταστροφές, πάνω από 600 κλήσεις την πυροσβεστική, κατεστραμμένες περιουσίες, ξεσπιτωμένες οικογένειες.

 

Η διαφορά όμως της σημερινής καταστροφής με προηγούμενες, είναι ότι οι αρχές και ο κρατικός μηχανισμός γνώριζαν ακριβώς τι έρχεται. Ήταν απολύτως ενήμεροι για την θεομηνία και όμως δεν έπραξαν τα δέοντα ώστε να σώσουν ζωές και περιουσίες.

 

Σύμφωνα λοιπόν με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε έγκαιρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα που προβλέπεται ότι θα έπλητταν και την Εύβοια, θα ήταν πιο έντονα το Σάββατο 08/08/2020 και αναμένετο να εξασθενήσουν σταδιακά από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 09/08/2020.

 

Η πρόβλεψη είχε αναρτηθεί ακόμα και σε τοπικά site από τις 7 Αυγούστου, ενώ στις ίδιες αναρτήσεις εμφανιζόταν και μήνυμα της πολιτικής προστασίας της Εύβοιας, το οποίο δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες αναφορικά με την σφοδρότητα του φαινομένου. «Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων.» αναφερόταν χαρακτηριστικά.

Οι δικαιολογίες λοιπόν περί υποτίμησης του φαινομένου και όλα τα άλλα που ακούγονται συνήθως για να καλύψουν την κρατική ανεπάρκεια, δεν ισχύουν στην περίπτωση της Εύβοιας. Γνώριζαν πολύ καλά τι έρχεται και δεν έπραξαν τα δέοντα.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ