Λέσβος: Βρέθηκαν 17 θετικοί μετανάστες στη δομή του Καρά Τεπέ

Ο Δήμος Μυτιλήνης ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν 17 θετικά δείγματα σε τεστ κορωνοϊού από τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων (από Σομαλία, Συρία και Υεμένη)  στο Πλωμάρι στις 6-8-2020. Τα θετικά τεστ βρέθηκαν σε σύνολο 38 δειγμάτων ατόμων που βρίσκονται στη δομή του Καρά Τεπέ και έχουν θέσει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές αλλά και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής.

Όλοι τους βρίσκονται σε καραντίνα στον ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στον καταυλισμό του Δήμου Μυτιλήνης στον Καρά- Τεπέ.

Η ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης:

Από τον Δήμο Μυτιλήνης ανακοινώνεται, με σκοπό την πλήρη και υπεύθυνη πληροφόρηση των πολιτών, ότι στις 9-8-2020 μας ανακοινώθηκε από τον Διοικητή του ΚΥΤ Μόριας δια του ΕΟΔΥ, ότι από τους ευρισκόμενους σε καραντίνα 38 μετανάστες, οι οποίοι αφίχθησαν με βάρκα στο Πλωμάρι στις 6-8-2020 και για τους οποίους από την πρώτη στιγμή ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες αυστηρές διαδικασίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, σε σχετικές εξετάσεις που υπεβλήθησαν, ευρέθησαν 17 άτομα θετικά στον COVID-19 ως ασυμπτωματικοί.

Τα άτομα αυτά θα παραμείνουν σε καραντίνα σε πλήρη φύλαξη και απομόνωση για 14 μέρες, ήτοι μέχρι τις 23 Αυγούστου, οπότε και θα γίνει ο σχετικός επανέλεγχος. Ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Δήμαρχος προσωπικά, παρακολουθούν με ιδιαίτερη ευαισθησία την ακριβή τήρηση των ιατρικών κανόνων για διασφάλιση της υγείας όλων των δημοτών, συστήνουν όμως ατομική ευθύνη και αυστηρή τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας για να μείνουμε υγιείς και ασφαλείς.

Πηγή: lesvospost.com

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ