Κορονοϊός στην Κολομβία: Κοντά στα 400.000 τα κρούσματα – Πάνω από 13.000 οι νεκροί


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η Κολομβία ξεπέρασε το όριο των 13.000 θανάτων εξαιτίας του COVID-19 από την 6η Μαρτίου, όταν εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στο κράτος των Άνδεων, με βάση νεότερο επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα (10/9).

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 312 θανάτους, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 13.154 νεκρούς τους πέντε μήνες της υγειονομικής κρίσης.

Μέχρι τη Δευτέρα, η Κολομβία των 50 εκατομμυρίων κατοίκων είχε επιβεβαιώσει 397.623 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Από το σύνολο αυτό, 221.485 άνθρωποι αποθεραπεύθηκαν, κατά την ίδια πηγή.

Η κυβέρνηση ενισχύει τη δυνατότητα των υγειονομικών αρχών να κάνουν τεστ, καθώς η ταχύτητα εξάπλωσης του ιού μοιάζει να έχει αυξηθεί αυτόν τον μήνα. Περίπου χίλιοι επιπλέον θάνατοι ασθενών διαπιστώθηκαν από την Παρασκευή.

Η Μπογοτά, η πρωτεύουσα των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων, είναι η κύρια εστία της πανδημίας του κορονοϊού, με το 34,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης. Η Κολομβία κατατάσσεται στην 4η θέση ως προς τους αριθμούς των θανάτων και των μολύνσεων στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, πίσω από τη Βραζιλία, το Μεξικό και το Περού.

Ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε παρέτεινε ως την 30ή Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα που είχε επιβάλει την 25η Μαρτίου σε όλη τη χώρα, αλλά με πολλές εξαιρέσεις, ιδίως στις κοινότητες οι οποίες πλήττονται λιγότερο, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησής του να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ