Μέτρα, μέτρα κι άλλα μέτρα ζητούν οι ειδικοί από την κυβέρνηση κι εξαπολύουν νέα βέλη στους νέους (video)


Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και ο υπερδιπλασιασμός των διασωληνωμένων, έχει προκαλέσει πανικό σε κυβέρνηση και ειδικούς (τους «τηλεοπτικούς» τουλάχιστον), οι οποίοι όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, ζητούν κι άλλα μέτρα, περισσότερα μέτρα. Και φυσικά συνεχίζουν την επίθεση στους νέους, λες και δεν υπάρχει συνωστισμός πουθενά αλλού, παρά μόνο στις δραστηριότητες των νέων…

Δείτε ακόμα: Νέα μέτρα! Κλείνουν στις 12 τα μαγαζιά σε Μύκονο-Πάρο-Χαλκιδική – Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ στα σύνορα – Aκυρώθηκε η ΔΕΘ (video)

«Αν δεν ληφθούν μέτρα, τον Σεπτέμβριο θα έχουν 5000 κρούσματα την ημέρα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ για κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων, που μπορεί να φτάσουν έως και τα 600 την ημέρα σε περίπτωση που δεν τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή:

«Για εμάς τους επιστήμονες συναγερμός έχει σημάνει εδώ και εβδομάδες, τουλάχιστον από τις 10 Ιουλίου. Σε αναντιστοιχία με τους αριθμούς που βλέπαμε τότε, που ήταν γύρω στα 35-40 κρούσματα την ημέρα, αλλά και τη γενικότερη διάθεση που επικρατούσε. Πρέπει να δράσουμε άμεσα όλοι μαζί με συνέπεια και συνέχεια για να δούμε έπειτα από μερικές εβδομάδες, όχι δύο και τρεις αλλά περισσότερες, τα νούμερα να κάμπτονται. Μπορεί να δούμε μέχρι και 600 κρούσματα την ημέρα ή και περισσότερα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος από την πλευρά το, είπε επίσης στον ΑΝΤ1: «Υπάρχει δυναμική δεύτερου κύματος κορωνοϊού»

 

Γώγος: «Να ληφθούν κι άλλα μέτρα πριν τις 15 Αυγούστου»

«Πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα πριν το Δεκαπενταύγουστο» δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος στον ΣΚΑΪ και σημείωσε πως ο δείκτης R στην χώρα μας αυτή την στιγμή είναι πάνω από 1.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι απαραίτητα αυτή την στιγμή και ακολουθούνται μετά από πολλά τοπικά lockdown σε αρκετές περιοχές, ώστε να προχωρήσουμε με αυτά τα ηπιότερα μέτρα, σε σχέση με τα οριζόντια μέτρα που είναι στο τραπέζι και μπορεί να ακολουθήσουν», είπε.

Βατόπουλος: «Η νεολαία δεν έχει πάρει χαμπάρι το τι γίνεται»

Πυρά προς τους νέους εξαπέλυσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκης Βατόπουλος, υποστηρίζοντας πως η έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας οφείλεται κατά κύριο λόγο στον συνωστισμό που παρατηρείται καθημερινά σε χώρους όπως είναι τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ