Δύο θετικοί στον κορωνοϊό στη Λέσβο και δύο στη Χίο

Λέσβος και Χίος ανεβάζουν το επίπεδο συναγερμού τους και σε υγειονομικό επίπεδο, αφού βρέθηκαν δύο νέα θετικά κρούσματα σε κάθε νησί. 

Στη Λέσβο, θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ένας από τους 55 πρόσφυγες/μετανάστες που έφθασαν την Τετάρτη στη παραλία των Μυστεγνών στα ανατολικά του νησιού. Οι νεοαφιχθέντες έχουν τεθεί σε απομόνωση στη δομή καραντίνας του Καρά Τεπέ, ενώ από τον ΕΟΔΥ ελήφθησαν δείγματα από όλους.

Επίσης, σύμφωνα με το lesvospost.com, θετικός βρέθηκε κι ένας 74χρόνος συνταξιούχος από την Μυτιλήνη, ο οποίος δεν είχε πρόσφατα ταξιδέψει ή έρθει σε επαφή με άτομο από κάποιο ταξίδι.

Όσον αφορά τη Χίο, εκεί έχουμε δύο νέους ανθρώπους να έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊο.

Πρόκειται για έναν 35χρονο μετανάστη από την Υεμένη, που βρίσκεται στο νησί εδώ κι έναν χρόνο διαμένοντας στο ΚΥΤ της ΒΙ.ΑΛ. μαζί με ακόμα 30 άτομα. Ο 35χρονος την Τετάρτη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χίου για νοσηλεία και περίθαλψη.

Το δεύτερο και πιο ανησυχητικό κρούσμα, όπως αναφέρει το politischios.gr, αφορά 21χρονη Χιώτισσα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, η οποία διαγνώστηκε με κορωνοϊό παρότι δεν είχε ταξιδέψει εκτός νησιού για αρκετό χρονικό διάστημα.

 

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ