Κορονοϊός στην Κίνα: 22 νέα κρούσματα COVID-19 σε 24 ώρες


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η Κίνα ανέφερε 22 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην ηπειρωτική χώρα για τις 14 Αυγούστου, λιγότερα σε σχέση με τα 30 κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου (15/8) η εθνική επιτροπή υγείας.

Από τις νέες μολύνσεις, οι 14 είναι εισαγόμενες (22 την προηγούμενη ημέρα), σύμφωνα με την επιτροπή. Η Κίνα ανακοίνωσε επίσης 20 νέους ασυμπτωματικούς ασθενείς, έναντι 28 μία ημέρα νωρίτερα.

Τα οκτώ τοπικώς μεταδοθέντα κρούσματα περιλαμβάνουν επτά ασθενείς στην δυτική περιοχή του Σινζιάνγκ και έναν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Την Παρασκευή, ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Σενζέν στο Γκουανγκντόνγκ, σφραγίστηκε μετά τον εντοπισμο ενός κρούσματος COVID-19 εκεί. Οι υγειονομικές αρχές στη Σενζέν αργότερα την ίδια ημέρα ανακοίνωσαν πως εντοπίσθηκαν δύο θετικά κρούσματα, που εργάζονταν στο εμπορικό κέντρο Freshippo, ιδιοκτησίας του ομίλου Alibaba.

Η διοίκηση του Freshippo τονίζε σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της πως έχει αναστείλει τις εργασίες σε 21 από τα καταστήματά της στο Σενζέν για να πραγματοποιήσει εργασίες απολύμανσης και να διενεργήσει τεστ νουκλεϊκών οξέων για τους υπαλλήλους της.

Από τις 14 Αυγούστου, η ηπειρωτική Κίνα είχε 84.808 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Ο αριθμός των θανάτων από τον COVID-19 παραμένει στους 4.634.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ