Θερμό επεισόδιο: Αποσύρεται το Kemal Reis μετά την πρόσκρουση με τη φρεγάτα Λήμνος

Η τουρκική φρεγάτα φέρεται να αποχώρησε από το σημείο και να κατευθύνεται προς το ναύσταθμο του Ακσάζ πιθανότατα επειδή έχει υποστεί σοβαρές ζημιές

Σοβαρές ζημιές φαίνεται να υπέστη η φρεγάτα του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού Kemal Reis μετά το περιστατικό με την ελληνική φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, η τουρκική φρεγάτα φέρεται να αποχώρησε από το σημείο και να κατευθύνεται προς το ναύσταθμο του Ακσάζ πιθανότατα επειδή έχει υποστεί σοβαρές ζημιές μετά την πρόσκρουση με τη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» και πρέπει να επισκευαστεί.

Σημειώνεται πως η φιλοκυβερνητική Yeni Safak έγραφε πως μετά τα τελευταία γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο, το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis συνοδεύουν πλέον οκτώ τουρκικά πολεμικά από πέντε πλοία που είχε μέχρι πρότινος.

Όλη η αλήθεια για την επακούμβηση της φρεγάτας Λήμνος
Μια ανάσα από την πρόκληση θερμού επεισοδίου έφτασαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (12/08) η Ελλάδα και η Τουρκία όταν μια τουρκική φρεγάτα που συνόδευε το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis προσέκρουσε σε ελληνική φρεγάτα που παρακολουθούσε τις κινήσεις του τουρκικού στολίσκου σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

To ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό κρατά χαμηλούς τόνους για το περιστατικό σε αντίθεση με την τουρκική μονταζιέρα που δημοσιεύει φωτογραφίες ότι η φρεγάτα Λήμνος έχει δήθεν υποστεί τεράστιες ζημίες.

Το τουρκικό σκάφος -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής»- δεν κράτησε σταθερή την πορεία του και το πίσω μέρος του συγκρούστηκε με το μπροστινό της ελληνικής φρεγάτας.

Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σημαντικές ζημιές στην πρύμνη του, σε αντίθεση με τη «Λήμνος» που συμμετείχε κανονικά την Πέμπτη στα κοινά ελληνογαλλικά γυμνάσια.

Η ελληνική φρεγάτα Λήμνος παρακολουθούσε το Oruc Reis από ασφαλή απόσταση. Η φρεγάτα Κεμάλ Ρέις, ένα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία που συνόδευαν το τουρκικό ερευνητικό, βρέθηκε κοντά στην ελληνική φρεγάτα, θεωρώντας ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο σχεδιάζει να παρεμποδίσει τον πλου του Oruc Reis.

Η επακούμβηση δεν προκάλεσε ζημιές στο «Λήμνος», αντιθέτως το Κεμάλ Ρέις υπέστη τρύπα στο πρυμναίο τμήμα.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ