Στη δίνη του κορονοϊού η Ευρώπη


Κορονοϊός: Αναταραχή επικρατεί σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας του κορονοϊού, με τους τουρίστες να γυρίζουν άρον – άρον στις χώρες καταγωγής τους, υπό τον φόβο επιβολής καραντίνας. Η γιορτή της Μεγαλόχαρης γιορτάστηκε και στο Παρίσι, αλλά χωρίς αποστάσεις ασφαλείας κατά του ιού.

Κατάνυξη με υποχρεωτική την χρήση μάσκας, χωρίς όμως να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Περίπου 2.000 πιστοί πήραν μέρος την παραμονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, στη λιτανεία προς τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, ενώ η γαλλική πρωτεύουσα έχει ήδη κηρυχθεί σε ζώνη υψηλού κινδύνου λόγω πανδημίας.

Γαλλία: Όπου φύγει – φύγει οι Βρετανοί

Το αδιαχώρητο επικρατούσε εν τω μεταξύ στις βόρειες ακτές της Γαλλίας, στην είσοδο της υποθαλάσσιας σήραγγας της Μάγχης και στο λιμάνι του Καλαί. Με αυτοκίνητα, πλοία της γραμμής, ακόμη και νοικιασμένα αλιευτικά, χιλιάδες Βρετανοί επέτρεψαν άρον – άρον στην πατρίδα τους. Αιτία; Η απόφαση του Λονδίνου να επιβάλει 14ημερη καραντίνα και στους ταξιδιώτες από τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Μάλτα.

Ισπανία

Κλείσιμο νυχτερινών κέντρων από τη μία τα μεσάνυχτα, απαγόρευση του καπνίσματος σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν μπορεί να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων, σύσταση για αποφυγή δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων. Με πρόσθετα μέτρα προσπαθεί η ισπανική κυβέρνηση να ανακόψει την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων. Μόνον τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν καταγραφεί περίπου 50.000 νέες μολύνσεις.

Γερμανία

Θορυβημένη, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι εντάσσει σχεδόν όλη την Ισπανία στην κατηγορία των χωρών υψηλού κινδύνου.

Κροατία

Κλειστά από τα μεσάνυχτα και για τις επόμενες δέκα ημέρες θα είναι τα μπαρ και στην Κροατία, μετά την ανησυχητική αύξηση των νέων κρουσμάτων, κυρίως σε νέους.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ