Επίδομα 534 ευρώ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για τον Ιούλιο – Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι


Έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικές αιτήσεις  για τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για το μήνα Ιούλιο – Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Από τις 10 Αυγούστου οι εργοδότες βάζουν σε αναστολή τους εργαζόμενους για τον μήνα Ιούλιο.

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση είναι η 25η Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία έχει οριστεί ως η τελευταία ημέρα της υποβολής, οπότε για την καταβολή των ποσών θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση η εμπρόθεσμη υποβολή στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, από τους εργοδότες μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» ενώ από τους εργαζόμενους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.

Η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ στους εργαζόμενους που θα δηλωθούν σε αναστολή προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 31 Αυγούστου.

Πόσα χρήματα θα λάβουν οι δικαιούχοι

Αν η δήλωση αφορά όλο το μήνα Ιούλιο το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Διαφορετικά, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών.

Οι αναστολές Ιουλίου αφορούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους:

  • του τουρισμού
  • των μεταφορών
  • του πολιτισμού
  • του αθλητισμού καθώς και
  • οι επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και
  • οι επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας τουριστικών λεωφορείων

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό δεν έχουν δικαίωμα αναστολής για τον Ιούλιο. Θα έχουν όμως για Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του μηνός Ιουλίου, είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης. Προϋπόθεση είναι να έχει δηλωθεί πριν από τον εργοδότη η αναστολή της σύμβασης εργασίας στο σύστημα «Εργάνη».

Αντίθετα, οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τελούσαν σε αναστολή κατά τον Ιούνιο και παρατείνεται η αναστολή τους για τον Ιούλιο, δεν είναι υποχρεωτικό να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ).

Οι εργαζόμενοι που θα βρεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας κατά τον Αύγουστο, οι αιτήσεις αναμένεται να γίνουν στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ