Θεσσαλονίκη: Εικόνες σοκ από τον ξυλοδαρμό 19χρονου φοιτητή από αστυνομικό επειδή τον ειρωνεύτηκε (video)


Ένα πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής βίας κατήγγειλε ένας 19χρονος φοιτητής! 

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης, στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, όταν 19χρονος φοιτητής επέστρεφε μαζί με φίλους του από την Χαλκιδική. Ο φοιτητής που δικαιώθηκε από το δικαστήριο για τις σκηνές βίας που υπέστη και αποτυπώθηκαν στο βίντεο, μπήκε στον σταθμό χωρίς μάσκα, όμως μετά την παρατήρηση του υπαλλήλου της εταιρείας security, αγόρασε μία και την φόρεσε.

Καθισμένος σε καρέκλα αναμονής του σταθμού, ο νεαρός ανέβασε το ένα πόδι του στο κάθισμα και ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο, του έκανε παρατήρηση. Ο νεαρός πως παραδέχτηκε, ειρωνεύτηκε τον αστυνομικό όταν ρώτησε την ηλικία του και βγήκε έξω για να καπνίσει:

«Θεώρησα ότι έχει τελειώσει το περιστατικό. Σε κλάσματα δευτερολέπτου είδα τον αστυνομικό να έρχεται προς το μέρος μου – χωρίς να ξέρω ότι έρχονται άλλοι αστυνομικοί ή ότι θα με πάνε στο τμήμα- και με πιάνει από το χέρι. Εγώ αντέδρασα και τράβηξα το χέρι και του λέω: “για ποιον λόγο με ακουμπάς; Μην με ακουμπάς’» καταγγέλλει ο φοιτητής και συνεχίζει: «μου έριξε σφαλιάρες στα μούτρα. Με πιάνει μετά από το κεφάλι μου, με γονατίζει και μου δίνει γροθιά στη μύτη και ματώνει η μύτη μου. Με ρίχνει κάτω, με ακινητοποιεί».

Ο φοιτητής παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος του που ειρωνεύτηκε τον αστυνομικό, αλλά προφανώς όλο αυτό δεν άξιζε τόση βία. 

Η ΕΛ.ΑΣ. απάντησε ότι «ο νεαρός ήταν εριστικός και δεν ήθελε να συμμορφωθεί στον έλεγχο. Στο πλαίσιο της αντίστασής του ασκήθηκε η απαιτούμενη πίεση για να του περάσουν χειροπέδες».

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τον φοιτητή για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της Αρχής και της εξύβρισης.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ