Άνοιγμα σχολείων: Πότε θα ανοίξουν τελικά – Ανατροπή με την εκ περιτροπής διδασκαλία


Το ενδεχόμενο εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολικών μονάδων έβγαλε από το τραπέζι, ή μάλλον από το… θρανίο, η κυβέρνηση.

Η απόφαση για την ημερομηνία ανοίγματος των σχολικών μονάδων -οι οποίες θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου- είναι δεδομένη, ωστόσο – σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ- η κυβέρνηση δεν εξετάζει την εκ περιτροπής διδασκαλία, θεωρώντας ότι προκαλεί εκπαιδευτικές ανισότητες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μένει να γίνει η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων προστασίας τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το άνοιγμα των σχολείων η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σχολίασε ότι «προσώρας ισχύει το 7 Σεπτεμβρίου, το πώς και με ποιους τρόπους θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες… Όλα είναι στο τραπέζι. Θα υπάρξουν εισηγήσεις και θα ακολουθήσουν αποφάσεις».

Μαγιορκίνης: Μάσκες στα παιδιά 10-19 χρονών στα σχολεία

Για την ανησυχία του σχετικά με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σχολεία μίλησε το βράδυ του Σαββάτου (15/08) ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό στο ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο ίδιος υπογράμμισε πως θα πρέπει να δουν πολύ προσεκτικά τον τρόπο που μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία εν μέσω 2ου κύματος και επεσήμανε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν με πλήρη κανονικότητα, κάνοντας λόγο για μοντέλου Μαΐου με μάσκες. Όπως εξήγησε αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση θα υπάρχει εκ περιτροπής διδασκαλία (να σπάσει η πυκνότητα της τάξης), θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας στις ηλικίες μεταξύ 10 – 19 και όταν τα νούμερα του 2ου κύματος αρχίζουν και πέφτουν τότε σταδιακά να επανέλθουμε σε μια πλήρη κανονικότητα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ