Τηλεργασία: Ποιοι υπάλληλοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται από το σπίτι έως 31/08


Τηλεργασία για εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Η τηλεργασία επανέρχεται για εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Περιλαμβάνεται στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς από τον κορονοϊό.

Τηλεργασία μέχρι τις 31/08

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, για την παράταση της δυνατότητας προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας.

Συγκεκριμένα, τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορονοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου, έως 31 Αυγούστου.

Η δυνατότητα «τηλεργασίας» θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α΄ 55), ως ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ