Τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Μάντεψε ποιο


Και όμως δε θα πιστεύεις τι κάνουν όλοι αυτοί ίδιο…

Το θέμα του ελεύθερου χρόνου είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Εσύ μπορεί να περνάς καλά διαβάζοντας βιβλία και ακούγοντας Eric Satie κι ο διπλανός σου να θέλει clubbing μέχρι το πρωί -τώρα δε γίνεται λόγω πανδημίας, αλλά κατάλαβες- και να μην την παλεύει καθόλου με τα πιο ήσυχα της κατηγορίας.

Για να μην πάμε και στη σταθερότητα των γούστων. Αν κάποιος σε έβαζε να δεις τον εαυτό σου αρκετά χρόνια πριν, ούτε κι εσύ πιθανώς να πίστευες τι φορούσες στο σχολείο, τι μήνυμα είχες στείλει στην κολλητή, πώς είχες αντιμετωπίσει μία σχέση. Είναι φυσιολογικό. Σημαίνει ότι εξελίσσεσαι, αλλά σημαίνει κι ότι όλα αυτά είναι ρευστά. Γι’ αυτό και καλό είναι να υπάρχει ποικιλία για να μπορεί να βρει ο καθένας ακριβώς αυτό που θέλει.

Εν πάση περιπτώσει, το αποτέλεσμα είναι ένα: Πληθώρα διαφορετικών γούστων που ουσιαστικά σχηματίζουν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα που έχει ο καθένας μας τη δεδομένη στιγμή. Μία αναφορά της DFC Intelligence, ωστόσο, έδειξε ότι 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο κάνουν ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα:

Παίζουν video games. Υ.Γ. Να σημειωθεί ότι στο σύνολο υπάρχουν περί τα 7,8 δισεκατομμύρια.

Αν και ο αριθμός είναι σοκαριστικός στο άκουσμα, δεν είναι ότι σε κάνει να απορείς. Αν εσύ η ίδια δεν παίζεις κάποιο παιχνίδι σε κονσόλα, σίγουρα έχεις κάποιον στο πολύ κοντινό σου περιβάλλον που το κάνει. Ξεφεύγει από το καθαρά διασκεδαστικό κομμάτι. Μιλώντας προσωπικά, τα video games είναι ένας τρόπος να μπορείς να ζεις μία άλλη ζωή χωρίς να τη ζεις. Θες ένα όνειρο; Ένα απωθημένο; Κάτι που ξεπερνάει τους νόμους της βαρύτητας ή της λογικής;

Πλέον, τα περισσότερα -καλά- παιχνίδια γίνονται με τη λογική της ταινίας. Περιλαμβάνουν διαδραστικότητα και έχουν στόχο να κάνουν τον παίκτη να νιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο σαν να είναι εκείνος ο πρωταγωνιστής. Να μη χειρίζεται μόνο ένα χειριστήριο, αλλά να βιώνει την ιστορία.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει κατά καιρούς διαφορετικά οφέλη του gaming, όπως τη βελτίωση πραγματικών ικανοτήτων των παικτών, ακόμα και την καλύτερη απόδοση στην οδήγηση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ