Κορονοϊός: Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων


Κορονοϊος: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη νέα σχολική χρονιά λέγοντας ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Αντένα (στην ενημερωτική εκπομπή “Καλoκαίρι μαζί”) ο κ.Πέτσας.

ιευκρίνισε όμως ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο σενάρια για τη λειτουργία τους. Είτε με εκ περιτροπής λειτουργία, είτε με καθολική λειτουργία και αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως π.χ. η χρήση μάσκας. Πάντως πρόσθεσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την στάθμιση των επιδημιολογικών δεδομένων από τους ειδικούς οι οποίοι και θα κάνουν τις εισηγήσεις τους.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την Τουρκία και τη συζήτηση στην ΕΕ για το ενδεχόμενο κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή και μετά από πρόταση του προέδρου της Κύπρου, η σχετική συζήτηση θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Σεπτεμβρίου. Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στη στάση της Γερμανίας η οποία φέρεται να μην συμφωνεί και να αντιδρά στην επιβολή κυρώσεων, και είπε ότι η γερμανική προεδρία θα πρέπει να σταθμίσει τα δεδομένα και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

Τέλος ο κ. Πέτσας είπε ότι αν και η έκθεση της ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί, ο Πρωθυπουργός με βάση τη Θεσσαλονίκη, θα κάνει όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, δηλαδή έναν απολογισμό των όσων έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση από το πρόγραμμα της και θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ