Επίθεση Τούρκων χάκερς: Εκτός λειτουργίας και η σελίδα του ΓΕΣ – Τι έχει συμβεί


Γιατί το Επιτελείο αποφάσισε να «κατεβάσει» από μόνο του το επίσημο site του Στρατού Ξηράς.

Στην αναγκαστική και για προληπτικούς λόγους διακοπή λειτουργίας της ιστοσελίδας του Γενικού Επιτελείου Στρατού προχώρησε το ίδιο το ΓΕΣ.

Αφορμή στάθηκε η επίθεση Τούρκων χάκερς που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην ιστοσελίδα του 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η ιστοσελίδα του ΓΕΣ «κατέβηκε» καθώς η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τον ίδιο σέρβερ με το 424 Γ.Σ.Ν.Ε. και προκειμένου να αποφευχθεί «εισβολή» και στο ΓΕΣ, αποφασσίστηκε να «πέσει» ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, από ώρα σε ώρα οι ιστοσελίδες θα επανέλθουν σε κανονική λειτουργία, μιας και οι τεχνικοί εργάζονται πυρετωδώς.

Μέχρι αυτή την ώρα, οι ιστοσελίδες δεν έχουν επανέλθει στην κανονική λειτουργία τους και ειδικά συνεργία εργάζονται πυρετωδώς για να διορθώσουν το πρόβλημα από το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως Τούρκοι χάκερς έριξαν την σελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την σελίδα του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιοδεύσεως, το πρωί της Τρίτης (18/07).

Οι τούρκοι ανήρτησαν μία φωτογραφία με το τουρκικό πλοίο Oruc Reis και έγραφαν το εξής μήνυμα: «Έχουμε έναν στρατό που αγαπάει τον θάνατο και το μαρτύριο τόσο όσο αγαπάτε εσείς τον κόσμο #BlueHomeLand.’

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ:

Η Περιφέρεια επιβεβαίωσε ότι η σελίδα «έπεσε» το πρωί και πως πως τώρα έχει κατέβει η φωτογραφία των τούρκων χακερς και γίνεται προσπάθεια να ανέβει ξανά η σελίδα της Περιφέρειας.

Η εικόνα που εμφανίζεται στο site της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η εξής:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ