Κορονοϊός: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη – 16 νέα κρούσματα σε εργαζόμενους ΑΧΕΠΑ και «Παπαγεωργίου»


Κορονοϊος: Επτά θετικά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε υγειονομικούς στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη – Λίγο νωρίτερα συναγερμός και στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης – Θετικοί στον ιό 9 εργαζόμενοι

Μιλώντας στο GRTimes, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης επιβεβαιώνει την ύπαρξη 7 κρουσμάτων σε υγειονομικούς του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στην κλινική των κρουσμάτων για COVID-19, ωστόσο όπως αναφέρει ακόμα διερευνάται πόσοι από αυτούς δούλευαν ή επέστρεψαν από διακοπές.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, οι επτά υγειονομικοί θα τεθούν σε καραντίνα στα σπίτια τους ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Συναγερμός στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Σε καραντίνα 15 ημερών βρίσκονται οι συνολικά εννιά εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορoνοϊό, επιστρέφοντας από άδεια.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτίδης, «φαίνεται ότι οι επαφές είναι όλες από την κοινότητα καθώς οι νοσούντες δεν είχαν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα εντός του νοσοκομείου, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν εκτεθεί στον ιό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους».

Σύμφωνα με τον κ. Τουχτίδη όλοι οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό όπως προβλέπεται και έχει πραγματοποιηθεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης, από την οποία εντοπίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι θετικοί στον ιό οι οποίοι είχαν στενή επαφή με τους εργαζόμενους και τέθηκαν και εκείνοι σε καραντίνα.

«Αυτό που πρέπει να μείνει είναι ότι η διασπορά στην κοινότητα είναι πολύ μεγαλύτερη, είμαστε πολύ πιο εκτεθειμένοι όταν εξερχόμαστε από το νοσοκομείο και από τα αυστηρά πρωτόκολλα συμπεριφοράς και βγαίνουμε έξω στους ανθρώπους που είτε αμελούν να πάρουν μέτρα είτε το κάνουν συνειδητά καθιστάμενοι υπεύθυνοι για την διασπορά του κορωνοϊού» επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Παπαγεωργίου».

Τέλος, ο κ. Τουχτίδης, επανέλαβε ότι είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

Θυμίζουμε, ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Αυγούστου, πενήντα υγειονομικοί υπάλληλοι σε όλη τη χώρα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό και τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνονται τακτικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και να βελτιωθούν τα μέσα ατομικής προστασίας.

Με πληροφορίες από: grtimes.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ