Εμβόλιο κορονοϊού: Αυτή η χώρα θα το δώσει δωρεάν σε όλους τους πολίτες της


Συμφωνία με την φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca υπέγραψε η κυβέρνηση της Αυστραλίας με στόχο να εξασφαλίσει δόσεις από ένα πιθανό εμβόλιο για την COVID-19, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον.

Η υποψηφιότητα της AstraZeneca φέρεται να προηγείται στον παγκόσμιο αγώνα για να προσφέρει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 770.000 ανθρώπους και έχει μολύνει σχεδόν 22 εκατομμύρια.

Καθώς αρκετές χώρες κινούνται για να εξασφαλίσουν επαρκή εφοδιασμό, η Αυστραλία δήλωσε ότι υπέγραψε επιστολή προθέσεων με την AstraZeneca για την παραγωγή και διανομή αρκετών δόσεων για τον πληθυσμό της.

«Με αυτή τη συμφωνία έχουμε εξασφαλίσει έγκαιρη πρόσβαση για κάθε Αυστραλό», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

«Εάν αυτό το εμβόλιο αποδειχθεί επιτυχές, θα κατασκευάσουμε και θα προμηθεύσουμε εμβόλια άμεσα μέσα από δικό μας κανάλι και θα το κάνουμε δωρεάν για 25 εκατομμύρια Αυστραλούς» πρόσθεσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Χώρες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να εξασφαλίσουν προμήθεια του πιθανού εμβολίου της Astrazeneca. Πιο πρόσφατα, η Αργεντινή και το Μεξικό δήλωσαν ότι θα το παράγουν για μεγάλο μέρος της Λατινικής Αμερικής.

Ο Μόρισον δήλωσε ότι η Αυστραλία έχει επίσης δεσμευτεί να διασφαλίσει την έγκαιρη πρόσβαση σε εμβόλιο και για τις χώρες του Ειρηνικού.

Νωρίτερα, η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας της Αυστραλίας CSL Ltd δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την AstraZeneca για να προσδιορίσει εάν το πιθανό εμβόλιο για την COVID-19 που θα αναπτυχθεί από την βρετανική φαρμακοβιομηχανία θα μπορούσε να κατασκευαστεί τοπικά.

Εκτός από την προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα πιθανό εμβόλιο, η Αυστραλία δήλωσε ότι είχε επίσης υπογράψει συμφωνία 17,9 εκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικανική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Becton Dickinson για να αγοράσει 100 εκατομμύρια βελόνες και σύριγγες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ