Νέο παραλήρημα των Τούρκων: «Το παιχνίδι της Ελλάδας μπορεί να μετατραπεί σε τραγωδία»


Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε το μεσημέρι της Τρίτης (18/08) ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ο Ομέρ Τσελίκ, σε ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του AKP, με αφορμή τις διπλωματικές ενέργειες της Αθήνας για τις «έρευνες» του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

«Η Ελλάδα παίζει λάθος παιχνίδι. Κάνει παιχνίδια που ξεπερνούν το μπόι της. Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Αυτό το παιχνίδι που παίζετε, μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία. Δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζετε ελληνικό θέατρο μέσω της διπλωματίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΑΚP.

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Δεν έχουμε κάτι να σας παραχωρήσουμε στην Γαλάζια Πατρίδα, στην Πατρίδα των Αιθέρων ούτε στην Πατρίδα της Ξηράς.

Αν μιλάτε για δικαιοσύνη σας υπενθυμίζουμε πως την υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο την έχουμε κηρύξει το 2004, το 2013, και το 2019.

Η δράση του Ορούτς Ρείς το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρός είναι εντός της Γαλάζιας Πατρίδας μας και το Ναυτικό μας τους προστατεύει με αυτό το στόχο.

Έλληνες και Ελληνοκύπριοι βγάλτε από μέσα σας την εχθρότητα εναντίον των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων. Αν θέλετε σταθερότητα ελάτε να μιλήσετε με εμάς».

Επίσης, χαρακτήρισε «πειρατική» την συμφωνία Κύπρου-Γαλλίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ