Τουρκική προκλητικότητα: Στην αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής θέτει το ζήτημα ο Μητσοτάκης

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να θέσει στην έκτακτη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών που θα πραγματοποιηθεί αύριο (19/08) μέσω τηλεδιάσκεψης για το θέμα της Λευκορωσίας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στην Σύνοδο τον λόγο θα πάρει και ο πρωθυπουργός για να ενημερώσει τους ομολόγους του για όλες τις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, θα επιμείνει ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία μόνο αν σταματήσουν οι προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας και μόνο για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών, που θεωρεί η χώρα μας ότι είναι η μόνη εκκρεμότητα και το μόνο θέμα συζήτησης με την Τουρκία.

Πολύ μεγάλη σημασία δίνεται στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στις 27-28 Αυγούστου, οπότε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, κ. Ζοζέπ Μπορέλ πρέπει να παρουσιάσει τη λίστα των κυρώσεων που έχει ζητήσει η Ελλάδα για την Τουρκία. Ωστόσο, οι όποιες κυρώσεις θα κλειδώσουν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που ορίστηκε για τον Σεπτέμβριο κι εκεί οι ηγέτες της Ε.Ε θα αποφασίσουν αν και ποιες κυρώσεις θα επιβληθούν στην Τουρκία.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ