Προληπτικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ που γυρίζουν από τις καλοκαιρινές διακοπές τους

Προληπτικά τεστ για κορωνοϊό θα πραγματοποιούν η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και η ΟΣΥ Α.Ε. στους εργαζομένους σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, τρόλεϊ και αστικά λεωφορεία οι οποίοι επιστρέφουν από διακοπές σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, ή εμφανίζουν συμπτώματα.

Τα τεστ θα γίνονται με έξοδα των εταιριών στο πλαίσιο της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, του περιορισμού της διασποράς του Covid-19, της διασφάλισης της υγείας των εργαζομένων τους και του επιβατικού κοινού.

Ειδικότερα, σε προληπτικά τεστ θα υποβάλλονται οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. οι οποίοι επιστρέφουν από περιοχές επιδημιολογικά επιβαρυμένες, όπως έως σήμερα καταγράφονται από τον ΕΟ∆Υ, δηλαδή από την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα νησιά Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και από τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

Όλοι οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ Α.Ε. θα συμπληρώνουν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο και, εφόσον είχαν κατά την άδειά τους, τις προηγούμενες 15 ημέρες, ταξιδέψει σε «κόκκινες» περιοχές ή είχαν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα, θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό – εργαστηριακό έλεγχο για τον ιό Covid-19.

Αντίστοιχα μέτρα θα ανακοινώσει άμεσα και ο ΟΑΣΘ για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Όσοι εργαζόμενοι, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, παρουσιάζουν συμπτώματα ίωσης ή έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα δεν πρέπει να προσέρχονται για εργασία και να ακολουθούν τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού τους και του ΕΟ∆Υ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και τις συστάσεις των ειδικών, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς και για τους επιβάτες. Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής, στις αποβάθρες, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, θα μεταδίδονται διαρκώς ηχητικές και οπτικές ανακοινώσεις, επισημαίνοντας ότι η μάσκα πρέπει να καλύπτει τη μύτη και το στόμα, ενώ οι έλεγχοι για τη χρήση μάσκας θα συνεχιστούν.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ