Στο στόχαστρο ο Ιταλοαργεντινός χαφ Μπατόκιο, που έχει συνεργαστεί με τον Πογιάτος


Η περίπτωση του Ετσεμπαρία είναι αυτή που επιθυμούν να τελειώσουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι επίσης «δουλεύουν κι άλλες υποθέσεις για τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Μία εξ αυτών φέρεται ότι είναι και του Κριστιάν Μπατόκιοτης Μπρεστ, ενός παίκτη που αγωνίζεται τόσο στο «6» όσο και στο «8», όμως δεσμεύεται με συμβόλαιο και γι’ αυτό παρουσιάζει δυσκολίες στο οικονομικό.

Ο Πογιάτος, που είχε συνεργαστεί με τον 28χρονο Ιταλοαργεντινό στη Μακάμπι Τ.Α., είχε επικοινωνία μαζί του, παρουσιάζοντάς του το πλάνο του για τον Παναθηναϊκό και εξηγώντας του πόσο τον υπολογίζει, σε μια προσπάθεια να τον πείσει να αποδεχτεί την πρόταση του «Τριφυλλιού».

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού έδωσε έμφαση στο αμυντικό και επιθετικό τρανζίσιον, βάζοντας τους «πρασίνους» να δουλέψουν αρχικά σε καταστάσεις «ένας εναντίον ενός», «δύο εναντίον ενός» και «τρεις εναντίον δύο». Στη συνέχεια χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες. Με τους «πορτοκαλί» ήταν οι Μαυρομμάτης, Βέλεθ, Κουρμπέλης, Μακέντα, Σαβιέρ, Αϊτόρ, Καμπετσής, Περέα και Ιωαννίδης.

Με τους «άσπρους» οι Ζαγαρίτης, Σαμαράς, Καραγιάννης, Αθανασακόπουλος, Αγιούμπ, Τζαβίδας, Σερπέζης, Χατζηγιοβάνης και Εμμανουηλίδης. Οι «πορτοκαλί» νίκησαν με 11-10, αλλά το «ζουμί» ήταν οι οδηγίες του Πογιάτος σε κάθε ομάδα, όταν αυτή βρισκόταν σε φάση άμυνας, με ζητούμενο τη συνοχή των γραμμών και τις σωστές αποστάσεις. «Ανεβάστε την άμυνα ψηλά, μειώστε τον χώρο από τους επιθετικούς. Μην κάνετε πίσω βήματα. Βγείτε και σκοτώστε τους» ήταν η πλέον ενδεικτική φράση του Πογιάτος, που συνέχισε λέγοντας: «Αφήστε τους να σουτάρουν από μακριά, ειδικά αν έχουν την μπάλα στο ”κακό” τους πόδι. Στο τέρμα μας έχουμε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Δείξτε εμπιστοσύνη». «Υπάρχει και το οφσάιντ – να το εκμεταλλευθείτε. Είναι προτιμότερο να προλαβαίνετε μια κατάσταση από το να την αντιμετωπίζετε». Μαθήματα καθημερινά, και από τα πρώτα φιλικά θα φανεί αν αυτά έχουν πιάσει τόπο.

Τέλος, σήμερα στις 16.35, μέσω Μαδρίτης, αναμένεται στην Αθήνα ο Αργεντινός δεξιός μπακ Φακούντο Σάντσες, όπως γνωστοποίησε επισήμως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ