Τέλος στα παιχνιδάκια Αυγενάκη με το ποδόσφαιρο βάζουν FIFA και UEFA!

Οι διεθνείς ομοσπονδίες έστειλαν σκληρή επιστολή στην ΕΠΟ και ζητούν να λυθεί άμεσα το θέμα της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών της ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι υπάρχει και περίπτωση Grexit.

Συγκεκριμένα, η επιστολή-απάντηση των FIFA – UEFA σε επίσημη ενημέρωσή τους από την ΕΠΟ αναφορικά με την πρόσφατα ψηφισθείσα τροπολογία για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών των αθλητικών ομοσπονδιών παρουσιάστηκε χθες από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Στην ΕΠΟ τονίζουν ότι η κυβερνητική απόφαση για εκλογές το τελευταίο δίμηνο του 2020 παραβιάζει την απόφαση για ορισμό της τακτικής εκλογικής Γ.Σ. της ομοσπονδίας τον Οκτώβριο του 2020, βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ.

Οι διεθνείς ποδοσφαιρικές Αρχές επισημαίνουν λοιπόν στην επιστολή τους ότι είναι «ανένδοτες ότι οι αρχαιρεσίες της ΕΠΟ πρέπει να παραμείνουν απαλλαγμένες από οποιαδήποτε αθέμιτη παρέμβαση» και υπενθυμίζουν: «Η αδυναμία συμμόρφωσης με την υποχρέωση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις, όπως αυτές προβλέπονται τόσο στο καταστατικό της FIFA όσο και της UEFA, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αναστολής ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ, ακόμα και αν η επιρροή τρίτων δεν αποτελεί υπαιτιότητα της ομοσπονδίας.

Εν όψει της κατάστασης αυτής, οι FIFA και UEFA σάς παρακαλούν όπως γνωστοποιήσετε το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής στους οικείους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης και όπως συζητήσετε με τις Αρχές τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της ΕΠΟ σε πλήρη συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο της ομοσπονδίας και με σεβασμό στην ανεξαρτησία της. Αναμένουμε να μας ενημερώσετε για το αποτέλεσμα των συζητήσεων το αργότερο μέχρι τις 26 Αυγούστου 2020».

Η ομοσπονδία φυσικά όρισε την εκλογική συνέλευσή της για τις 9 Οκτωβρίου, οπότε και θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Για τον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ έχουν ακουστεί ονόματα όπως των Μηνά Λυσάνδρου (πρώην πρόεδρος Λίγκας), Παναγιώτη Δημητρίου (πρόεδρος Επιτροπής Διοργανώσεων ΕΠΟ) και Χρήστου Σάββα (πρώην μέλος ΚΕΔ/ΕΠΟ), ενώ δεν έχει διαφανεί εάν ο Γραμμένος θα επιλέξει να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ