Αδιανόητη και αμετανόητη Μέρκελ: Στη συνάντηση με Μακρόν «αναγνώρισε» την Τουρκία ως παγκόσμια δύναμη!

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες της απροκάλυπτης φιλοτουρκικής στάσης της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, που είναι φυσικά συνέχεια της πάγιας φιλοτουρκικής στρατηγικής της Γερμανίας.  Γι’ αυτό η Άγγελα Μέρκελ υποτιμά συνεχώς, δυστυχώς με την ανοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Ελλάδα και «πασχίζει» να μας βάλει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την Τουρκία του Ερντογάν «εφ’ όλης της ύλης».

Αυτό όμως που συνέβη σήμερα με την Άγγελα Μέρκελ κατά τη συνάντησή της με το γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, στην εξοχική του κατοικία στη Γαλλία, ξεπερνά κάθε όριο και δείχνει πόσο κυνική και αμετανόητη στο φιλοτουρκισμό της είναι η γερμανίδα καγκελάριος.  Ενώ ο Μακρόν έσωσε τα προσχήματα, καταγγέλλοντας ευθέως την προκλητική στάση της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατολική μεσόγειο, η Μέρκελ «το χαβά της».

Τι είπε η κυρία Μέρκελ; Στο μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεών της συνέχισε να «παπαγαλίζει» τα περί διαλόγου της Ελλάδας με την Τουρκία, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να κλείσουν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο Χωρών»  Δηλαδή διάλογος και πάλι διάλογος, φυσικά «εφ’ όλης της ύλης», ανεξάρτητα από το αν η Τουρκία είναι εκείνη που προκαλεί βάναυσα την Ελλάδα και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, δηλαδή σε τελική ανάλυση προκαλεί βάναυσα και την ίδια την ΕΕ!  Τι τη νοιάζει όμως τη Μέρκελ η ΕΕ, ας είναι καλά οι «ιδιαίτερες» σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας σε όλα τα πεδία, και κυρίως στα εξοπλιστικά!

Εκεί όμως που η Άγγελα Μέρκελ ξεπέρασε σε φιλοτουρκικό κυνισμό ακόμα και τον εαυτό της είναι η εξής δήλωσή της, από την ίδια συνάντηση με τον Μακρόν: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μιλάει με μια φωνή απέναντι στην Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Τουρκία»!!  Δηλαδή στην ουσία η Άγγελα Μέρκελ αναγνωρίζει την Τουρκία ως «μεγάλη δύναμη», αφού θεωρεί ότι η Τουρκία πρέπει να μιλάει ισότιμα με ΕΕ, Κίνα, ΗΠΑ και Ρωσία!! Άρα για την Άγγελα Μέρκελ μετράει στην ευρύτερη περιοχή μόνο η Τουρκία, ενώ η γερμανίδα καγκελάριος αγνοεί προκλητικά και επιδεικτικά την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αβλεψία της κας Μέρκελ;  Κάθε άλλο.  Απλά δείχνει καθαρά το πραγματικό πρόσωπό της και το πραγματικό πρόσωπο της Γερμανίας.  Έχει καταντήσει ενώ προεδρεύει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να γίνεται «πλασιέ» των εθνικών συμφερόντων του Ταγίπ Ερντογάν, θυσιάζοντας την Ελλάδα, την Κύπρο ακόμη και την Ε.Ε.

Μπορεί να τα δει αυτά ο κ. Μητσοτάκης, για να καταλάβει ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι της Ελλάδας, βλέπε Μακρόν;  Πολύ αμφιβάλουμε.  Ο κ. Μητσοτάκης, μη τολμώντας να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στη γερμανίδα καγκελάριο, συμπεριφέρεται ως εκτελεστής των εντολών της Γερμανίας και των ΗΠΑ.  Καλώς ορίσατε κ. Μητσοτάκη από τις διακοπές σας και καλή σας νύχτα….

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ