Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα, εκκενώνονται οικισμοί, ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής (video)


Αποπνικτική αυτή την ώρα η ατμόσφαιρα στο Λαγκάδα, στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, όπου μαίνεται η μεγάλη δασική φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή κατά τις 12.00 το μεσημέρι.

Και ενώ η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, με τους πυροσβέστες να μάχονται να τη θέσουν υπό έλεγχο όσο υπάρχει το φως της ημέρας, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να εξακολουθούν να δυσκολεύουν το έργο τους, λίγο πριν τις 14.00 το μέτωπο «έσπασε» στα δύο.

Κι ενώ το πρώτο, με φορά προς το βουνό δεν ανησυχεί την Πυροσβεστική, το δεύτερο, το οποίο έχει φορά προς τους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη Νεάπολη, ανάγκασε τις Αρχές να δώσουν εντολή για προληπτική εκκένωση τριών οικισμών (Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή), για παν ενδεχόμενο.

Από την πρώτη στιγμή, από αέρος συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν τεθεί στην διάθεση των δυνάμεων κατάσβεσης.

  • Δείτε ερασιτεχνικό βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή:

 

Gepostet von Votskaris George am Samstag, 22. August 2020

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ