Πήγαν για πεζοπορία στον Όλυμπο και χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση, για να γυρίσουν σώοι κι αβλαβείς!


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις διάσωσης σήμερα Κυριακή στον Όλυμπο.

Ειδικότερα, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας μετέβη στο καταφύγιο Κάκκαλος, προκειμένου να παραλάβει έναν άνδρα που παρουσίασε προβλήματα υγείας και δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει πεζοπορία.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για τη διάσωση 29χρονου που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε υψόμετρο 1.400 μέτρων μετά το Λιτόχωρο, ο οποίος είχε στείλει σήμα βοήθειας, καθώς έχασε τον προσανατολισμό του στη διάρκεια πεζοπορίας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο Σπύρος Βαρσάμης, συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος.

Στη Σαμοθράκη

Στο μεταξύ, δύο ακόμη επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στη Σαμοθράκη, με τις έρευνες για τον εντοπισμό 26χρονου Ισπανού ορειβάτη που είχε πέσει σε φαράγγι, οι οποίες είχαν ξεκινήσει την Πέμπτη, να ολοκληρώνονται με επιτυχία το Σάββατο, με τον -τυχερό μέσα στην ατυχία του- νέο να διακομίζεται στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Το Σάββατο, εξάλλου, οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσιας και της ΕΜΑΚ ανέσυραν τραυματία έναν 41χρονο Ελβετό τουρίστα από απόκρημνο σημείο στην περιοχή Γυαλί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ