Νεοσύλλεκτοι καταγγέλλουν σαδιστικά βασανιστήρια στην Προεδρική Φρουρά


Η σκληρή εκπαίδευση στην οποία υποβάλλονται οι Εύζωνες οι οποίοι προέρχονται από εθελοντές οπλίτες του Πεζικού, είναι κατά κόρον γνωστή. Τι γίνεται όμως όταν εκπαιδευτές οι οποίοι κρύβουν μέσα τους οργή και κατάλοιπα από την σκληροτράχυλη εκπαίδευση που έλαβαν οι ίδιοι, ξεσπούν στους νεοσύλλεκτους;

Το ereportaz.gr, δημοσίευσε την καταγγελία 15 νεοσύλλεκτων που έφτασε στα γραφεία της Εισαγγελίας υπηρεσίας του τακτικού στρατ. δικαστηρίου Αθηνών για απάνθρωπα βασανιστήρια.

Σοβαρά εγκαύματα

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, 6 εκπαιδευτές χωρίς βαθμό, έθεσαν σε κίνδυνο ισόβαθμους οπλίτες, διατάζοντας τους να κοιτούν κατάματα τον ήλιο για μιάμιση ώρα, σε 40 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, οι ίδιοι απείλησαν τους νεοσύλλεκτους να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό διαφορετικά δεν θα λάβουν μπλε μπερέ και θα αποταχθούν ως τιμωρία. Τα 10-15 άτομα της φρουράς διακομίσθηκαν με σοβαρά εγκαύματα στο 401 στρ. νοσοκομείο Αθηνών, λόγω της σαδιστικής εντολής να κοιτούν τον ήλιο έως ότου τους δοθεί διαταγή να σταματήσουν.

Στη μονάδα διενεργήθηκε ΕΔΕ και λήφθηκαν φωτογραφίες και ένορκες καταθέσεις. Πλέον, οι 6 εκπαιδευτές είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες για πιθανή βαριά σωματική βλάβη με δόλο, αδίκημα του βασανισμού με δόλο και απόπειρα εκβίασης με δόλο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ