Κορονοϊός – Σχολεία: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος


Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Δευτέρας (24/08) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου, αν και η υπουργός άφησε το ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί η απόφαση.

Η Νίκη Κεραμώς τόνισε την ανάγκη οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προστασίας, δίνοντας μάλιστα οδηγίες για τη χρήση μάσκας.

Σε περίπτωση κρούσματος θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ: θα κλείνει το τμήμα και θα ακολουθεί ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος.

Σε περίπτωση αναστολής της λειτουργίας ενός τμήματος ή μίας σχολικής μονάδας, η εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιείται μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Τι θα ισχύει με τις απουσίες

Όσον αφορά τις απουσίες των μαθητών, η υπουργός Παιδείας επεσήμανε πως είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης, αν νοσεί ο μαθητής ή κάποιο άτομο που κατοικεί στο σπίτι του. Επιπλέον, είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας, εάν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως θα οριστεί από την Επιτροπή.

Εφεξής οι απουσίες σχετικά με τον κορονοϊο δικαιολογούνται:

Πρώτον, αν νοσεί από κορονοϊό ο ίδιος ο μαθητής/εκπαιδευτικός ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του. Απαραίτητη θα είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Δεύτερον, αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως θα οριστεί από την Επιτροπή. Απαραίτητη θα είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας.

Τρίτον, αν ο εκπαιδευτικός ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως έχει οριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Απαραίτητη θα είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από το θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας, και στην περίπτωση αυτή θα παρέχει τηλεκπαίδευση σε μαθητές που παραμένουν σπίτι.

Για τους εκπαιδευτικούς που θα απουσιάζουν προβλέπεται η διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης. Και αντίστοιχα για τους μαθητές που θα απουσιάζουν, η παρακολούθηση μέσω τηλεκπαίδευσης. Έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον πιστώσεις για την πρόσληψη επιπλέον αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα χρειαστούν.

Για τους εργαζόμενους γονείς και του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για άδεια ειδικού σκοπού, εφόσον έχουν παιδί που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου και πρέπει να απουσιάσει από το σχολείο.

Δείτε αναλυτικά τις ανακοινώσεις:

Η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως στις 7 Σεπτεμβρίου θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων αν και άφησε το ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί η απόφαση.

Πιο αναλυτικά η κυρία Κεραμέως ανακοίνωσε:

Ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός είναι την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τους, και τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, να ξεκινήσουν τα μαθήματα, μια εβδομάδα νωρίτερα από άλλες χρονιές.

Παρότι η έναρξη μαθημάτων είναι προγραμματισμένη για τις 7/9, ενδέχεται να υπάρξει κάποια παράταση. Στόχος είναι να περιοριστούν σημαντικά οι μετακινήσεις τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν την έναρξη των σχολείων για να περιοριστεί η τυχόν μετάδοση από ασυμπτωματικούς.

Θα ήθελα όμως εκ μέρους της Κυβέρνησης να απευθύνω μία έκκληση προς τους γονείς: να επιστρέψουν οι οικογένειες μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Θα περιμένουμε να δούμε πώς εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων, και οι τελικές αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα ληφθούν την 1/9.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ