Φίλης: Αν η επίσκεψη Μάας δεν πετύχει θα έχουμε νέο γύρο έντασης με την Τουρκία


Ερωτήματα για την στάση της Ευρώπης που δείχνει να μην επιθυμεί την επιβολή κυρώσεων.

Την εκτίμηση ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνεχίσει να προκαλεί αν δεν λάβει ένα ισχυρό μήνυμα ότι απειλείται με οικονομικές κυρώσεις από την Ευρώπη, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Φίλης τόνισε ότι «η Τουρκία κινείται μεταξύ έντασης και διαλόγου», προδιαθέτοντας όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τη Διεθνή κοινότητας για το ενδεχόμενο «θερμού» επεισοδίου ή ακόμα και σύρραξης με την Ελλάδα, επιθυμώντας προφανώς να της χρεώσει την ευθύνη.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, η Άγκυρα επιχειρεί να φθείρει την Ελλάδα μέσω μιας πολυμετωπικής πολιτικής. Όπως επεσήμανε, πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη απέναντι σε αυτήν την δομική απειλή.

Αναφερόμενος στη στάση της Ευρώπης, είπε ότι δυστυχώς δεν υφίστανται αυτή την στιγμή οι συσχετισμοί που θα ήθελε η Ελλάδα για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία. «Τη στιγμή που η τουρκική λίρα καταρρακώνεται, αν η Ευρώπη δεν λειτουργήσει προς τη επιβολή κυρώσεων, δεν μπορούμε να δούμε αν ο Ερντογάν μπλοφάρει με τις συνεχείς προκλήσεις και απειλές του».

Ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι αν η επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ Χάικο Μάας στην Ελλάδα δεν πετύχει, τότε είναι πολύ πιθανό να έχουμε νέο γύρο έντασης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ