Κορονοϊός: Ποιες περιοχές της Αττικής βρίσκονται στο «κόκκινο»


Στα 170 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σήμερα, Δευτέρα (24/08)- Τα κρούσματα μειώθηκαν κατά 40% σε όλη τη χώρα δίνοντας μικρή «ανάσα» καθώς είχαν προηγηθεί τα 284 της Κυριακής

Σήμερα, 24/08/2020, δηλώθηκαν 170 επιπλέον κρούσματα. Από αυτά τα 134 ήταν εγχώρια και τα 36 εισαγόμενα. Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα ήταν: με 51 η περιφέρεια Αττικής, με 18 η περιφέρεια Θεσσαλονίκης και με 15 περιφέρεια Κοζάνης. Ευτυχώς, σήμερα δεν έχει αναφερθεί κανένας νέος θάνατος. Έτσι ο αριθμός των θανόντων παραμένει στους 242.

Οι ειδικοί απευθύνουν έκκληση για τήρηση των μέτρων και τη χρήση μάσκας, ώστε να μειωθεί όσο το δυνατό γίνεται η διασπορά του ιού.

Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική

Η Αττική είναι ανάμεσα στις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα, καθώς την Κυριακή (23/08) ένα στα δύο των κρουσμάτων εντοπίστηκε εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA το μεγάλο «πρόβλημα» είναι οι εκδρομείς του Αυγούστου οι οποίοι ταξίδεψαν σε νησιά των Κυκλάδων, όπως Μύκονος και Πάρος, αλλά και στην Χαλκιδική, κόλλησαν τον ιό και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Αθήνα με αυτόν.

Οι τέσσερις περιοχές της Αττικής που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι η Κηφισιά, Γλυφάδα, Βούλα και Βουλιαγμένη είναι οι οποίες έχουν τα περισσότερα κρούσματα και το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο.

Πρόκειται κυρίως για νέους και ευκατάστατους, οι οποίοι επέλεξαν να ταξιδέψουν σε περιοχές αυξημένης επικινδυνότητας. Η επιστροφή των εκδρομέων στις πόλεις, που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, φαντάζει στους λοιμωξιολόγους σχεδόν εφιαλτική. Παράλληλα, οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου, θα αποτελέσουν βάση για τους ειδικούς επιδημιολόγους προκειμένου να αποφασίσουν αν θα τεθεί σε ισχύ η γενικευμένη και καθολική χρήση μάσκας. Αν η χώρα «σπάσει» το φράγμα των 300 κρουσμάτων, τότε θα βρεθούμε μπροστά σε νέα μέτρα.

Οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου, θα αποτελέσουν βάση για τους ειδικούς επιδημιολόγους προκειμένου να αποφασίσουν αν θα τεθεί σε ισχύ η γενικευμένη και καθολική χρήση μάσκας.

Γώγος: Κρίσιμη η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου

Την ανάγκη να μείνει χαμηλά ο αριθμός των κρουσμάτων που επιφέρει ο κορονοϊός επεσήμανε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών.

Ο κ. Γώγος αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα της αύξησης των κρουσμάτων ενώ χαρακτήρισε θετικό δείγμα τα σημερινά νούμερα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Είναι αλήθεια ότι σήμερα είχαμε ένα θετικό δείγμα με τη μείωση των κρουσμάτων. Συμβαίνει βέβαια αυτό κάποιες Δευτέρες γιατί την Κυριακή έχουμε λιγότερες μετρήσεις και ο κόσμος δεν πάει εύκολα για εξετάσεις. Παραμένει τριψήφιο του νούμερο, παραμένει σε ανησυχητικά πλαίσια, Ας κρατήσουμε το θετικό πως είναι κάτω από 200 και ας ελπίσουμε αυτό το νούμερο να κρατηθεί και τις προσεχείς ημέρες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η προσοχή μας δεν θα πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο»είπε ο καθηγητής.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ