Κορονοϊός – Κύπρος: Γκάφα με «κρούσματα» από την Μύκονο – Η ανακοίνωση του υπ. Υγείας


Επαναληπτική εξέταση και ενεργοποίηση όλων των πρωτοκόλλων για τη διαχείριση των θετικών στο ιό ατόμων και των επαφών τους διενεργήθηκε στους πολίτες που έφτασαν στην Κύπρο από το εξωτερικό και οι οποίοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό στις 24 Αυγούστου 2020.

Εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που εντοπίστηκαν από μόνο τρεις πτήσεις που έφτασαν στο Αεροδρόμιο Πάφου την ίδια ημέρα, λόγω του έντονου προβληματισμού που προκλήθηκε και κατόπιν εισήγησης της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, διενεργήθηκε σε όλα τα άτομα επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση.

Σημειώνεται ότι η είδηση από την Κύπρο πως έχουν εντοπιστεί στη χώρα 19 κρούσματα σε πτήση από την Ελλάδα και πως πρόκειται για ανθρώπους που είχαν βρεθεί στη Μύκονο προκάλεσε σάλο και την… άμεση αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του αρμόδιου υφυπουργού, Νίκου Χαρδαλιά. Πέρα όμως από την αντίδραση της ΓΓΠΠ και η Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης ζήτησε από τις αρχές να κάνουν επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση.

Μέχρι αυτή την ώρα, ολοκληρώθηκε η επαναληπτική εργαστηριακή εξέταση για τα δείγματα 27 εκ των 30 ατόμων, εκ των οποίων μόνο το ένα εντοπίστηκε θετικό στον ιό. Αναμένεται εντός της ημέρας το αποτέλεσμα της εργαστηριακής εξέτασης για τα άλλα τρία άτομα.

Παράλληλα, έπειτα από διερεύνηση που έγινε από την έφορο Κλινικών Εργαστηρίων εκ πρώτης όψεως διαφαίνεται ότι υπήρξε επιμόλυνση κατά την επεξεργασία των συγκεκριμένων δειγμάτων στο συμβεβλημένο Κλινικό Εργαστήριο και το θέμα διερευνάται περαιτέρω για λήψη τελικών αποφάσεων.

Ως εκ τούτου, και λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, τα άτομα που εντοπίστηκαν αρνητικά στον ιό στην επαναληπτική διαγνωστική εξέταση, υποβάλλονται εκ νέου σήμερα σε εργαστηριακή εξέταση. Όσα άτομα έχουν και τη 2η φορά αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς και οι στενές επαφές τους, θα αποδεσμευτούν από το πρωτόκολλο της υποχρεωτικής καραντίνας με οδηγίες της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης. Για το θετικό στον ιό άτομο και τις στενές του επαφές του εξακολουθεί να τηρείται η διαδικασία όπως προβλέπεται στο πρωτόκολλο.

Μέσω σχετικής του ανακοίνωσης, το Υπουργείο Υγείας Κύπρου επιθυμεί να εκφράσει ειλικρινείς απολογίες στα επηρεαζόμενα άτομα για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ