Ναβάλνι: Εντολή του Κρελίμνου «βλέπουν» πίσω από τη δηλητηρίαση οι υποστηρικτές του


Ο επικριτής του Κρεμλίνου και πολέμιος της διαφθοράς στους κόλπους της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξέι Ναβάλνι, νοσηλεύεται ευρισκόμενος σε κώμα από την περασμένη Πέμπτη.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι θεωρούν ότι η δηλητηρίαση του Ναβάλνι έγινε με εντολή του Κρεμλίνου, αλλά ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τις καταγγελίες αυτές «αερολογίες».

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο Σαριτέ του Βερολίνου, όπου οι Γερμανοί γιατροί ανακοίνωσαν ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έγιναν δείχνουν ότι πρόκειται για δηλητηρίαση.

Η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες, αφότου το νοσοκομείο Σαριτέ έκανε την ανακοίνωση αυτή, κάλεσαν την Ρωσία να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες ο Ναβάλνι έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε στο αεροπλάνο.

Ωστόσο, το Κρεμλίνο ισχυρίσθηκε ότι είναι πρόωρο να διερευνηθεί η υπόθεση, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η ουσία που έφερε τον Ναβάλνι στην κατάσταση αυτή.

Την ίδια στιγμή, το Κρεμλίνο δεν θα ήθελε να επιδεινώσει τις σχέσεις του με άλλες χώρες της Δύσης εξαιτίας του περιστατικού που συνέβη με τον πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι. «Φυσικά, αυτό δεν θα το θέλαμε, πρώτον. Δεύτερον για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει κανένας λόγος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν η Μόσχα φοβάται επιδείνωση των σχέσεων με δυτικές χώρες εξαιτίας του περιστατικού με τον Ναβάλνι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ