Μητσοτάκης: «Το παρών είναι απών – Η ΑΟΖ με Αίγυπτο καταρρίπτει το αφήγημα της “Γαλάζιας πατρίδας”»


Υψηλοί τόνοι και αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης επικρατούν στην Ολομέλεια τοθυ Κοινοβουλίου όπου συζητείται και ψηφίζεται τις επόμενες ώρες η συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Ιταλία. 

Για αντιπολίτευση «περιορισμένης εθνικής ευθύνης» κατηγόρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει «παρών» στη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη στάση του στην ψηφοφορία, λέγοντας ότι «το “παρών” είναι “απών”».

«Η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί εθνικά ωφέλιμη τη συμφωνία με την Αίγυπτο, συνυπολογίζοντας πως στέλνει μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες στην περιοχή, ενώ ακούγονται και φωνές όπως αυτή του τέως υπουργού Εξωτερικών που αμφισβητεί τη συμφωνία την οποία ο ίδιος διαπραγματευόταν», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η συμφωνία με την Αίγυπτο για οριοθέτηση ΑΟΖ καταρρίπτει το αφήγημα της Τουρκίας για την περίφημη «Γαλάζια Πατρίδα».

ΔΕΙΤΕ LIVE:


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ