Επιστρεπτέα προκαταβολή: Αρχές Σεπτεμβρίου η τρίτη φάση


Δύο πολύ σημαντικά μέτρα για την ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας και την «ανακούφιση» όλων όσοι άφησαν χρέη ή ανέστειλαν πληρωμές λόγω κορονοϊού ετοιμάζεται να υλοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Για την κατάρτιση ίσως του πιο δύσκολου προϋπολογισμού το 2021 λόγω της πανδημίας, έκανε λόγο σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «με τόσο μεγάλη αβεβαιότητα είναι πολύ δύσκολο να στοιχειοθετήσεις συγκεκριμένες πολιτικές με χαρακτηριστικά μονιμότητας».

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ, η οποία θα εστιάσει στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, εντός του Σεπτεμβρίου θα υλοποιηθεί ο γ’ κύκλος, λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία του Αυγούστου για τον τζίρο των επιχειρήσεων, καλύπτοντας και επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο. Οι ενισχύσεις θα είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη αρχίσει να εξειδικεύουν τις επιμέρους δράσεις τους προγράμματος, ώστε να προσδιορίσουν τους δυνητικούς δικαιούχους και να εκδοθεί έγκαιρα η σχετική υπουργική απόφαση. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις προκειμένου η πλατφόρμα «my business» της ΑΑΔΕ να προσαρμοστεί στους κεντρικούς άξονες του νέου προγράμματος.

Την ίδια ώρα, αναστέλλονται έως το τέλος Μαρτίου του 2021 όλες οι οφειλές προς την εφορία που συσσωρεύτηκαν μέσα στην πανδημία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ