ΚΕΔΕ: Ξεκίνησαν οι διαδικασίες ώστε κανένας μαθητής και εκπαιδευτικός να μην μείνει χωρίς μάσκα

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες, ώστε κανένας δήμος, όσο απομακρυσμένος κι’ αν είναι, κανένα παιδί και εκπαιδευτικός να μην μείνει χωρίς μάσκα προστασίας στο σχολείο του, διαβεβαιώνει η ΚΕΔΕ, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας επισημαίνει ωστόσο, ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν καθυστερήσεις «που μπορεί να προκύψουν κατά τον έλεγχο των προσφορών, είτε τυχόν ενστάσεις από ενδιαφερόμενους, οι οποίες δεν μπορεί να αποκλειστούν, καθώς προβλέπονται από τις σχετικές διαδικασίες που διέπουν τους δημόσιους διαγωνισμούς και φυσικά αυτό δεν μπορεί να είναι ευθύνη της ΚΕΔΕ». Διευκρινίζει έτσι, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών «είναι η κατάλληλη συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες».

«Καλούμαστε σε λιγότερο από 10 μέρες, να υλοποιήσουμε μια διαδικασία, που όταν υλοποιείται από τις υπηρεσίες του κεντρικού κράτους, χρειάζονται από τρεις έως έξι μήνες», τονίζεται σχετικά σε δελτίο Τύπου της Ένωσης.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ