Κορονοϊός – «Βόμβα» από τον Μαγιορκίνη: Μπορεί να φτάσουμε και τα 500 κρούσματα σε μια μέρα


Τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του κορονοϊού στην χώρα μας έκρουσε για ακόμη μία φορά ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού καθώς η εικόνα της επιδημίας μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει δραματικά, ενώ τόνισε ότι η επιδημία αλλάζει εβδομάδα με την εβδομάδα και υπενθύμισε την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές Αυγούστου καθώς από 10 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα φτάσαμε πολύ σύντομα στα 200.

«Είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δε σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Σχετικά με το αρνητικό ρεκόρ των 293 κρουσμάτων χθες Τετάρτη, ο καθηγητής τόνισε ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πως θα κινηθεί η σημερινή και η αυριανή ημέρα για να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «θα μείνουμε στα κρούσματα που είμαστε».

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι η επιδημία του κορωνοϊού ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό και σίγουρα όλο τον χειμώνα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο για τους κλειστούς χώρους, καθώς σε εκεί η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Για τα σχολεία, εξήγησε ότι η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμά τους. «Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες δύο ημέρες», τόνισε και δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό κρουσμάτων που θα καθορίσει τις αποφάσεις εξηγώντας ότι η επιτροπή εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ακόμα ένας νεκρος

Την ίδια ώρα, μία 83χρονη γυναίκα, η οποία και ήταν τρόφιμος του γηροκομείου «Εστία Παπαγεωργίου», κατέληξε από κορονοϊό τα ξημερώματα της Πέμπτης 27 Αυγούστου.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, η γυναίκα νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Την Τετάρτη (26/08) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 293 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντός μίας ημέρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ήταν 9.280, εκ των οποίων το 55,5% άνδρες. Συνολικά 1.943 εκ των κρουσμάτων θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.179 (45,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 33. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 10 (30,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα, 145 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ