Φρίκη: Στρατιώτης έπεσε θύμα βιασμού και μετά βρέθηκε νεκρός


Σοκ προκαλεί στις ΗΠΑ η υπόθεση του στρατιώτη Έλντερ Φερνάντες ο οποίος είχε δηλωθεί αγνοούμενος από τις 17 Αυγούστου και τελικά βρέθηκε νεκρός.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ η υπόθεση του Φερνάντες ίσως υποκρύπτει ένα σκάνδαλο μεγατόνων με πιθανές προεκτάσεις στα υψηλά κλιμάκια και ιδιαίτερα στο κατεστημένο που συντηρεί την «ομερτά» στο εσωτερικό του στρατού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αμερικάνικα ΜΜΕ πίσω από τον θάνατο του Έλντερ Φερνάντες, είναι πιθανό να κρύβεται εγκληματική ενέργεια, με κίνητρο τη συγκάλυψη υπόθεσης βιασμού εντός της μονάδας του αμερικανικού στρατού.

Ο Φερνάντες είχε πέσει θύμα βιασμού «καταχρηστικής σεξουαλικής πράξης», όπως αναφερόταν συγκεκριμένα στα έγγραφα του αμερικανικού στρατού και μετατέθηκε στο Fort Hood, προκειμένου να «εξακριβωθεί αν θα είχε την καλύτερη δυνατή παροχή βοήθειας και για να αποφευχθούν τυχόν πράξεις εκδίκησης».

Η δικηγόρος Natalie Khawam, η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια του στρατιώτη, χαρακτήρισε τα νέα της ανακάλυψης του σώματος «τον χειρότερο εφιάλτη μας». «Είμαστε άρρωστοι από αυτήν την τραγωδία που έχει συμβεί πάρα πολλές φορές. Αισθανόμαστε θλίψη για την οικογένεια του Έλντερ Φερνάντες», είπε η Khawam.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ