Κορονοϊός: Το Άμστερνταμ καταργεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους

Οι αρχές του Άμστερνταμ ανακοίνωσαν ότι σταματούν το πείραμα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, καθώς έχει περάσει η κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Το Άμστερνταμ υιοθέτησε στις 5 Αυγούστου την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις τουριστικές περιοχές, την ώρα που στην Ολλανδία η μάσκα είναι υποχρεωτική μόνο στα μέσα μεταφοράς.

Οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης παραμένουν σε ισχύ στην πόλη, η οποία αποτελεί μία από τις βασικές εστίες της covid-19 στην Ολλανδία.

Όλοι οι μαθητές της ΕΕ επιστρέφουν στα θρανία με μάσκες

Λιγότεροι μαθητές στις τάξεις, λιγότερες ώρες μαθημάτων και η μάσκα υποχρεωτική: στην Ευρώπη, τα σχολεία ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους παρά την αναζωπύρωση της επιδημίας, με νέες υγειον2020-08-28 16:54:47ομικές συνήθειες οι οποίες έχουν στόχο να αποφευχθούν πάση θυσία οι εστίες μόλυνσης.

Γι’ αυτή την επιστροφή στις τάξεις που δεν μοιάζει με τις άλλες, οι μαθητές δεν είναι οι μόνοι που ανησυχούν. Πολλοί είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που εκτιμούν ότι τα μέτρα αυτά δεν αρκούν ή ότι ελήφθησαν εσπευσμένα, σε σημείο μερικοί να εξετάζουν το ενδεχόμενο να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

«Είναι μια ωρολογιακή βόμβα», εκτιμά ο Νταβίντ Ροντρίγκο, εκπρόσωπος μιας οργάνωσης γονιών που πιέζει για να γίνονται τα μαθήματα ονλάιν. Αυτός ο ηλικίας 41 ετών κάτοικος της Σαραγόσα έχει αποφασίσει να μην στείλει στο σχολείο τους δύο γιούς του, ηλικίας 7 και 9 ετών.

«Τα παιδιά παραμένουν παιδιά», εξηγεί, «θα σεβαστούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα». Όπως αυτός, πολλές ομάδες γονιών υποστηρίζουν πως η εκπαίδευση κατ’ οίκον πρέπει να γίνει ο κανόνας μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο ή μια αποτελεσματική θεραπεία για την Covid-19.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, επιμένει ότι οι μικροί Ισπανοί, οι οποίοι δεν έχουν καθήσει στα θρανία τους από τον Μάρτιο, πρέπει να επιστρέψουν στις τάξεις τον Σεπτέμβριο.

Από την ηλικία των έξι ετών θα πρέπει μάλιστα να φορούν μάσκα, ακόμη και στο προαύλιο κατά τα διαλείμματα.

Η Ιταλία, από την πλευρά της, δεν θα επιβάλει στα παιδιά τη χρήση μάσκας όταν μπορεί να γίνεται σεβαστή η απόσταση ενός μέτρου.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ