Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν με αφορμή την τουρκική νίκη στον πόλεμο της Μικράς Ασίας


Δυναμιτίζει την κλιμακούμενη ένταση σε επίπεδο ελληνοτουρκικών σχέσεων ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επόμενη του σαφούς μηνύματος των Βρυξελλών για αποκλιμάκωση της κατάστασης που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν είναι σίγουρα τυχαίο ότι όσοι προσπαθούν να βγάλουν τη χώρα μας εκτός της Ανατολική Μεσόγειο είναι οι ίδιοι που προσπάθησαν πριν από έναν αιώνα να προχωρήσουν σε κατοχή της πατρίδας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το έθνος μας δεν θα διστάσει να ακυρώσει τις επιδιώξεις τους στη “Γαλάζια Πατρίδα”, ανάλογες με εκείνες της Συνθήκης των Σεβρών, όπως και τότε το έθνος μας βγήκε νικητής παρά τις ανέχειες και την έλλειψη δυνατοτήτων».

Αυτά ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, στο μήνυμά του με αφορμή τους αυριανούς εορτασμούς για την «Ημέρα Νίκης», την επέτειο της νίκης των κεμαλικών δυνάμεων κατά του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία.

Τελεσίγραφο έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία προκειμένου να συμμορφωθεί και να σταματήσει τις αυθαίρετες ενέργειες και τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, διαφορετικά οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα στραφούν σε κυρώσεις.

Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου έχει ως αντικείμενο τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία και έτσι εάν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει αποκλιμάκωση στην περιοχή και δεν έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την έναρξη διαλόγου με τη γειτονική χώρα, μια σειρά από αυστηρές κυρώσεις θα βρεθούν στο τραπέζι.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του την Παρασκευή μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του άτυπου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στο Βερολίνο. Όπως τόνισε, θέλει το επόμενο διάστημα να προσπαθήσει τόσο ο ίδιος, όσο και η προεδρεύουσα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Γερμανία, να δημιουργήσει «χώρο για διαπραγματεύσεις για όλα τα θέματα της περίπλοκης και δύσκολης σχέσης με την Τουρκία».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ