Κατάκολο: Ιστιοπλοϊκό με 73 μετανάστες έφτασε στο λιμάνι

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν στα ανοικτά του Ιονίου.

Συνολικά 73 άτομα εντοπίστηκαν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος, στα ανοικτά του Ιονίου κοντά στα Στροφάδια από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου το πρωί του Σαββάτου και μεταφέρθηκαν κατόπιν οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ στο Κατάκολο.

Αν και βρίσκονταν σύμφωνα με πληροφορίες πιο κοντά στη Ζάκυνθο λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό στο νησί δόθηκε εντολή να μεταφερθούν στο Κατάκολο. Έτσι μετά απο πολλές ώρες, το βράδυ του Σαββάτου το σκάφος έφτασε στο επίνειο του Πύργου.

Οι Αρχές, το Λιμεναρχείο Κατακόλου, η ΕΛ.ΑΣ., το ΕΚΑΒ, η πολιτική προστασία του δήμου Πύργου κινητοποιήθηκαν για να αντιμετωπίσουν αυτή την περίπτωση παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Ανάμεσα στα 73 άτομα είναι και 23 μικρά παιδιά, ηλικίας έως 15 ετών.

Πρόκειται για άτομα από το Αφγανιστάν, το Κουρδιστάν και κάποιους Σύρους. Μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στην Πελοπόννησο πιθανόν στη Λακωνία ή τη Μεσσηνία και από εκεί επιβιβάστηκαν στο σκάφος.

Ανάμεσα τους βρέθηκαν και τρεις Τούρκοι που εξετάζεται αν είναι αυτοί το πλήρωμα και οι διακινητές των παράτυπων μεταναστών.

Μέριμνα για την φιλοξενία και τη διατροφή τους λαμβάνουν ο δήμος Πύργου και το Λιμεναρχείο Κατακόλου.

Να σημειώσουμε πως επειδή υπήρξε από την πρώτη στιγμή πληροφορία πως πιθανόν υπάρχει άτομο με κρούσμα κορoνοϊού στο σκάφος, ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ. που θα έρχονταν σε άμεση επαφή με τους επιβαίνοντες στο σκάφος.

Πηγή: ilialive.gr


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here