Φοιτητική στέγη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν κλείσετε σπίτι


Συμβουλές στους φοιτητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και βρίσκονται στη διαδικασία αναζήτησης στέγης, παρέχει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

Για την εύρεση κατοικίας, υπάρχουν σε κάθε πόλη μεσιτικά γραφεία, αγγελίες, ιστοσελίδες, ενοικιαστήρια, ανακοινώσεις, αναφέρει το ΚΕΠΚΑ και σημειώνει ότι καλό θα ήταν η αναζήτηση να ξεκινήσει από τις τοπικές εφημερίδες, από αξιολόγηση των μικρών αγγελιών που υπάρχουν, στους ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων των σχολών, από μεσιτικά γραφεία ή κάνοντας βόλτα στην πόλη.

Σύμφωνα με το ΚΕΚΠΑ, οι φοιτητές που αναζητούν κατοικία θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • Τα σπίτια, στο κέντρο των πόλεων, είναι κατά κανόνα παλαιότερα και πιο ακριβά, σε σχέση με αυτά που βρίσκονται εκτός κέντρου.
  • Ελέγχουμε την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι μας παρέχει αυτή (supermarket, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη κ.λπ.).
  • Ελέγχουμε, καλά, το σπίτι, για να διαπιστώσουμε τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουμε στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει πριν αρχίσουμε να κατοικούμε στο σπίτι.
  • Μεγάλη προσοχή χρειάζεται όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη για την ενοικίαση του σπιτιού.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ