Οδοντίατροι «νέας γενιάς» στην Κύπρο: Αναβάθμιση της ποιότητας σπουδών

Παρακολούθησε τη διαδραστική διαδικτυακή παρουσίαση στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 και μάθε περισσότερα για τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει.

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Περιζήτητο είναι πλέον το μοναδικό τμήμα Οδοντιατρικής που λειτουργεί στην Κύπρο, καθώς το επίπεδο των σπουδών που παρέχει στους φοιτητές του ανεβαίνει διαρκώς φυσικά και πρόκειται για το τμήμα Οδοντιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) Η Κύπρος άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί ένας από τους ασφαλέστερους και φιλικότερους φοιτητικούς προορισμούς της ΕΕ, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι διεθνείς φοιτητές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τρίτες χώρες να επιλέγουν την Κύπρο για ανώτατες σπουδές.

Το τμήμα Οδοντιατρικής του EUC παρέχει στους φοιτητές του ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, που έχει βασιστεί στα υψηλότερα ευρωπαϊκά και βορειοαμερικανικά πρότυπα οδοντιατρικής εκπαίδευσης. Πρωταρχική θέση σε αυτό κατέχει η πλήρης και ορθή εκπαίδευση του φοιτητή, που πραγματοποιείται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων καθηγητών και με τη συνδρομή της τεχνολογίας: Προηγμένα εργαστήρια προσομοίωσης, καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας, έμπειροι και καταξιωμένοι καθηγητές συνδυάζονται με μία μοναδική δυνατότητα κλινικής πρακτικής, καθώς οι φοιτητές εξασκούνται στην Οδοντιατρική Κλινική του EUC, που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη.

Υπερσύγχρονη τεχνολογία για τους μελλοντικούς οδοντιάτρους

Κατά τη διδασκαλία, οι φοιτητές της Οδοντιατρικής του EUC έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν με τη χρήση phantoms, ειδικών ανδρείκελων δηλαδή, που προορίζονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, σε συνδυασμό και με την εξελιγμένη τεχνολογία CAD/CAM, που επιτρέπει μέσω υπολογιστικών συστημάτων την κατά το δυνατόν καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη σχεδίαση της οδοντιατρικής θεραπείας. Στο EUC οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα μάθησης μέσω του συστήματος αυτού, γεγονός που τους επιτρέπει να έχουν ακόμα πιο θεωρητική και παράλληλα κλινική εκπαίδευση.

Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό, ότι κατά την εκπαίδευσή τους οι φοιτητές της Οδοντιατρικής έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν virtual reality technology με τρία μηχανήματα MOOG Simodont, που βρίσκονται στη διάθεσή τους. Τα μηχανήματα αυτά βασίζονται στην λεγόμενη «τεχνολογία αφής», που είναι ό,τι πιο σύγχρονο στον τομέα αυτό και η οποία στοχεύει στην προσομοίωση της αίσθησης της αφής με διάφορους μηχανισμούς. Αυτό σημαίνει πως οι φοιτητές μέσω των συγκεκριμένων μηχανημάτων κατέχουν μια πλήρη εμπειρία προσομοίωσης και εκπαίδευσης υψηλής πιστότητας.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ